Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Εάν έχεις αγοράσει και εσύ την ηλεκτρική Taycan, τότε ίσως  να λάβεις ειδοποιητήριο για έναν έλεγχο. Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, ένας μικρός αριθμός (35 στο σύνολο) από το καλοπουλημένο ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche, διαθέτει μία κατασκευαστική αστοχία σε μία βίδα όπου πρέπει να αντικατασταθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει λασκάρει η βίδα
Πρόκειται για μία βιδωτή σύνδεση στον βραχίονα του πίσω άξονα, η οποία δεν πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας. Μία φαινομενικά μικρή αστοχία η οποία όμως μπορεί να επηρεάσει αρκετά μέρη της ανάρτησης και να προκληθεί μεγαλύτερη (και σίγουρα πιο ακριβή) ζημιά ή ατύχημα.
Το πρόγραμμα ανάκλησης λοιπόν αφορά συνολικά 35 Taycan οι οποίες πέρασαν την γραμμή παραγωγής από 17 Ιουνίου έως και 16 Νοεμβρίου του 2020. 

Στα παραπάνω μοντέλα θα γίνει πλήρης αντικατάσταση της σύνδεσης από τους τεχνικούς της εταιρίας, με νέες βίδες και παξιμάδια, ενώ θα ελεγχθούν και τα γειτονικά μέρη σε περίπτωση που η αστοχία έχει προκαλέσει κάποια φθορά. Το έργο της ειδοποίησης των κατόχων θα αναλάβουν οι αντιπροσωπείες από σήμερα 1η Δεκεμβρίου μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου 2022, έπειτα από εντολή των κεντρικών γραφείων.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως και τον περασμένο Ιούλιο η Taycan αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με αναίτια και ξαφνική απώλεια ισχύος εν κινήσει, με την αντιπροσωπεία να καταφέρνει να λύση το πρόβλημα μέσω ενημέρωσης λογισμικού.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης