Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η τεχνολογία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας προχωρά με γοργούς ρυθμούς, με τους κατασκευαστές να παρουσιάζουν συνεχώς νέα high-tech project.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον πρόσφατο διαγωνισμό βιομηχανικής σχεδίασης «Automotive Brand Contest 2018», η φιλανδική εταιρεία Canatu παρουσίασε μία πρωτοποριακή οθόνη αφής, η οποία κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Concept Cars».

Η οθόνη αποτελεί τμήμα του προγράμματος 3D Touch Cockpit και είναι η πρώτη στον κόσμο με τρισδιάστατη επιφάνεια αφής. Εξελίχθηκε σε συνεργασία με τον όμιλο Continental και ονομάζεται 3D Touch Surface.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μία επαναστατική οθόνη που επιτρέπει τον εύκολο και γρήγορο χειρισμό όλων των λειτουργιών με ένα απλό άγγιγμα. Διαθέτει 3D αισθητήρες, επιφάνειες από πλαστικό και γυαλί, ελαστικά φιλμ και αισθητήρες Canatu CNB. Σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς δεν χρειάζεται να αποσπάται η προσοχή του οδηγού, καθώς και εκπληκτική ευκρίνεια.

Η Canatu υποστηρίζει εκτός από τρισδιάστατες οθόνες, τα μελλοντικά οχήματα θα φέρουν 3D χειριστήρια αφής για τα ηλεκτρικά παράθυρα, τα καθίσματα, τους καθρέπτες, τους διακόπτες στο ταμπλό και τα κουμπιά στο τιμόνι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης