Η απόφαση του νέου πρωθυπουργού της χώρας, Boris Johnson, να προχωρήσει σε αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμη και χωρίς συμφωνία, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των αυτοκινητοβιομηχανιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σύνδεσμος κατασκευαστών και εμπόρων αυτοκινήτων της Βρετανίας, θεωρεί ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη για ένα «άτακτο» Brexit στις 31 Οκτωβρίου, εκπέμποντας σήμα κινδύνου προς τον πρωθυπουργό.

Με επιστολή προς τον Boris Johnson, ο επικεφαλής του συνδέσμου, Mike Hawes, προειδοποιεί ότι το ενδεχόμενο αποχώρησης χωρίς συμφωνία δεν θα έθετε απλά σε κίνδυνο τον κλάδο, αλλά θα προκαλούσε την καταστροφή του.

«Είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από την Ευρώπη και μία έξοδος χωρίς συμφωνία θα οδηγήσει σε τεράστιο κόστος και αναθεώρηση των δασμών που θα απειλούσαν την παραγωγή, καθώς θα υπονόμευε περαιτέρω την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό θα αποτελούσε την μέγιστη υπαρξιακή απειλή για την βιομηχανία μας», ανέφερε στην επιστολή του, ο κύριος Hawes.

Επίσης, κάποιοι από τους κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία, αναθεωρούν τα σχέδια τους όσον αφορά στις επενδύσεις, καθώς οι νέοι δασμοί και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα φέρουν το τέλος σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όπως υποστηρίζουν.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης