Τον Σεπτέμβριο του 2011 στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το νέο Hyundai i30. Η μέρα που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα έχει μείνει στην ιστορία της κορεατικής φίρμας, καθώς ακόμα και το μεγάλο αφεντικό της VW, Martin Winterkorn, είχε εντυπωσιαστεί από την ποιότητα του αυτοκινήτου, δηλώνοντάς το δημόσια.

Ένα σχεδόν χρόνο αργότερα, το μικρομεσαίο μοντέλο είναι διαθέσιμο προς παραγγελία στην ελληνική αγορά, με την τιμή του να είναι από τις πλέον ανταγωνιστικές. Ξεκινά από 12.490 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων της απόσυρσης και της έκπτωσης. Προσφέρεται σε τρία επίπεδα εξοπλισμού (Classic, Comfort και Style) και με δύο κινητήρες, ένα βενζίνης 1,4 λίτρου με 100 ίππους και ένα diesel 1,4 λτ. με 90 ίππους, που συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Αργότερα θα ακολουθήσει και ο 1.6 TDI των 128 ίππων, ο οποίος έχει εκπομπές ρύπων CO2 στα 97 γρ./χλμ., γεγονός που το απαλλάσσει από τέλη κυκλοφορίας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο i30, εκτός από τη δυναμική και σύγχρονη σχεδίαση, την υψηλή ποιότητα κατασκευής, την ευρυχωρία και άνεση της καμπίνας, χαρακτηρίζεται από την κορυφαία ασφάλεια 5 αστέρων και την πληθώρα συστημάτων. Εκτός από το γνωστό ESP, τα φώτα ημέρας LED και την κάμερα οπισθοπορείας, περιλαμβάνει στον εξοπλισμό του το Hill Assist Control, το VSM (Vehicle Stability Management), προβολείς AFLS, αλλά και το σύστημα FLEX STEER, το οποίο προσαρμόζει μέσω τριών λειτουργιών (Comfort, Normal και Sport) το βάρος και την αίσθηση του τιμονιού.

Επιπλέον, περιλαμβάνει πέντε χρόνια πλήρη εργοστασιακή εγγύηση, πέντε χρόνια οδική βοήθεια και πέντε χρόνια δωρεάν τεχνικούς ελέγχους του οχήματος.

Αναλυτικά οι τιμές (με έκπτωση και απόσυρση)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1.4 CLASSIC  12.490 €
1.4 COMFORT  13.540 €
1.4 STYLE   15.040 €
1.4 Diesel CLASSIC  14.990 €
1.4 Diesel COMFORT  15.540 €
1.4 Diesel STYLE  17.040 €

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δείτε εδώ το νέο Hyundai i30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης