Αναμφισβήτητα, η ιταλική φίρμα αποτελεί σημείο αναφοράς στους τομείς της αισθητικής και του στυλ. Όλα τα μοντέλα της, ανεξαρτήτως χρονολογίας, διακρίνονται για τον ξεχωριστό σχεδιασμό, τα σπορ χαρακτηριστικά και τις αρμονικές γραμμές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον εφετινό διαγωνισμό «Pebble Beach Concours d’Elegance» που διεξήχθη στην Καλιφόρνια και αποτελεί ένας από τους πιο φημισμένους στον κόσμο, η Alfa Romeo κατέκτησε τα πάντα. Θυμίζουμε ότι, ο θεσμός πραγματοποιείται από το 1950 και λαμβάνουν μέρος τα αριστουργήματα της παγκόσμιας αυτοκίνησης.

Εφέτος λοιπόν, η πολυπόθητη χρυσή κορδέλα που απονέμεται στο καλύτερο αυτοκίνητο της διοργάνωσης «Best of Show», πήγε στην Alfa Romeo 8C 2900B Touring berlinetta του 1937. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο επικράτησε ανάμεσα σε 209 συμμετοχές, από 17 κράτη. Εκτός από την κατάκτηση της κορυφαίας διάκρισης, η 8C 2900B θριάμβευσε στην κατηγορία της, ενώ έλαβε δύο ακόμη βραβεία, το «Charles A. Chayne» και το «J. B. & Dorothy Nethercutt» για το πιο όμορφο κλειστό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που η Alfa Romeo κατακτά την κορυφή στο διαγωνισμό, πάντα με εκδόσεις της 8C 2900B. Την πρώτη, το 1988, το βραβείο κέρδισε μια 8C 2900B spider, ενώ τη δεύτερη το 2008, μια 8C 2900B coupé.

«Η Alfa Romeo 8C 2900B Touring διαθέτει οτιδήποτε μπορεί να ζητήσει κανείς από ένα αυτοκίνητο. Ταχύτητα, στυλ και βέβαια sex appeal. Είναι ένα μαγικό αυτοκίνητο, το οποίο εκτός των άλλων έχει και μοναδικό ήχο», τόνισε η πρόεδρος της διοργάνωσης, Sandra Button.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης