Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Η τολμηρή φιλοσοφία σχεδιασμού του ENYAQ iV που εκφράζεται με ισορροπημένες αναλογίες και γλυπτές γραμμές ήταν αυτό που εντυπωσίασε την επιτροπή στα βραβεία Red Dot Awards και απένειμε το βραβείο για το καλύτερο design στο ηλεκτρικό SUV της Skoda.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ENYAQ iV με την ιδιαίτερη μάσκα Crystal Face (προσφέρεται στον προαιρετικό εξοπλισμό) έχει κάτι το ξεχωριστό. Αποτελείται από 131 στοιχεία LED που φωτίζουν τη μάσκα του ψυγείου και δίνουν μια άλλη αίσθηση στον σχεδιασμό.

Το ηλεκτρικό Skoda, εκτός από την εντυπωσιακή του σχεδίαση, θέτει νέα πρότυπα με τους μεγάλους χώρους και τις συνδεσιμότητες που διαθέτει.

Παρά το γεγονός ότι οι εξωτερικές διαστάσεις είναι αντίστοιχες του KODIAQ και μικρότερες της OCTAVIA, το Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda.ENYAQ iV είναι μεγαλύτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχεδιαστές αντικατέστησαν τις παραδοσιακές γραμμές εξοπλισμού και υλοποίησαν το νέο concept των Design Selections της Skoda δίνοντας αίσθηση δωματίου στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Για παράδειγμα, η «Loft» εμπνέεται από μοντέρνα οικογενειακά διαμερίσματα, η «Lodge» χαρακτηρίζεται από τα ιδιαίτερα βιώσιμα υλικά της ενώ η «Lounge» έχει πιο προχωρημένο χαρακτήρα με έντονα στοιχεία που δεν περνούν απαρατήρητα.

Ο θεσμός των Red Dot Awards φέτος συμπλήρωσε 66 χρόνια. Στην 66η χρονιά βραβείων, εξετάστηκαν και αξιολογήθηκαν περίπου 7.800 προϊόντα που υποβλήθηκαν από περίπου 60 χώρες. Εκτός από την αειφορία, στη λίστα της επιτροπής που αποτελείται από 50 ειδικούς στο design, τόσο από τον ακαδημαϊκό χώρο όσο και την ελεύθερη αγορά, βασικά κριτήρια είναι η καινοτομία, η ποιότητα, η λειτουργικότητα και η ανθεκτικότητα.

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Skoda, που ενθουσίασε με την εκφραστική και  δυναμική του σχεδίαση, κατέκτησε το βραβείο πριν καν κυκλοφορήσει στους δρόμους.  

Η τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι σήμερα έχει ήδη κατακτήσει 16 συνολικά βραβεία από τον συγκεκριμένο θεσμό πριν καν κυκλοφορήσει στους δρόμους. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το ηλεκτρικό SUV της Skoda;

Καλύτερη σε όλα η νέα Skoda Fabia

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης