Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η γαλλική φίρμα αναβάθμισε το δημοφιλές μικρομεσαίο hatchback της γκάμας της, προσθέτοντας στον εξοπλισμό το εντυπωσιακό i-Cockpit και μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων αποτελείται από μία οθόνη 10 ιντσών υψηλής ευκρίνειας, η οποία ενσωματώνει πληθώρα λειτουργιών και προβάλλει πληροφορίες σχετικές με την πλοήγηση, την ταχύτητα κίνησης, την αυτονομία και άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα πολυμέσων είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto, οι δυνατότητες συνδεσιμότητας αυξήθηκαν και ο οδηγός έχει στη διάθεσή του όλες τις τεχνολογίες υποβοήθησης, όπως κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, προσαρμοζόμενο cruise control, Visiopark με Park Assist, αυτόματο φρενάρισμα, προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, προειδοποίησης κόπωσης, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και πολλά ακόμα.

Όσον αφορά στο αισθητικό κομμάτι, το 308 είναι διαθέσιμο με το νέο μπλε χρώμα «Vertigo Blue», με νέα σχέδια ζαντών και διακοσμητικά. Στο σαλόνι τοποθετήθηκαν καινούριες επενδύσεις και υφάσματα.

Για την κίνηση φροντίζουν ο 1.2 PureTech κινητήρας βενζίνης απόδοσης 110 και 130 ίππων, ο 1.5 BlueHDi των 100 και 130 ίππων και ο 1.6 turbo της έκδοσης GT με τους 263 ίππους. Τα μοτέρ συνδυάζονται με μηχανικό ή το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης