Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μπορεί να είναι η πιο διάσημη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων και να απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εξαιρείται από τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, η Rolls-Royce πρέπει να αφαιρέσει από τα μοντέλα της το φωτιζόμενο σήμα «Spirit of Ecstasy». Το συγκεκριμένο προσφέρεται ως έξτρα και κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ, αλλά οι περισσότεροι πελάτες το έχουν ήδη εγκαταστήσει στα υπέροχα και πανάκριβα οχήματά τους.

Δυστυχώς γι΄ αυτούς πρέπει να το βγάλουν άμεσα από τις Phantom, Ghost, Cullinan, Wraith και Dawn και να το αντικαταστήσουν με το παραδοσιακό γλυπτό στολίδι, το πιο θαυμαστό και επιβλητικό σήμα στον χώρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O λόγος είναι ότι το απαστράπτον «πνεύμα της έκστασης» της RR δεν καλύπτει τις προδιαγραφές της ΕΕ όσον αφορά στη ρύπανση τεχνητού φωτισμού.

Μάλιστα, η φημισμένη εταιρεία το απέσυρε από τους καταλόγους της και έχει ενημερώσει ήδη τους πελάτες στην Ευρώπη για την αλλαγή που πρέπει να γίνει. Λογικά θα τους επιστρέψει και το ποσό που είχαν καταβάλει για το φωτιζόμενο σήμα, αν και αυτό ελάχιστα τους ενδιαφέρει.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης