Τη σημαντικότερη διάκριση στον χώρο του βιομηχανικού σχεδιασμού κατέκτησε το ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της ιταλικής μάρκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Fiat 500 electric έλαβε το βραβείο «Red Dot Award 2020» στην κατηγορία «Design Concept», χάρη στον ελκυστικό σχεδιασμό του, την ικανότητα να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, το κομψό εσωτερικό περιβάλλον και τις τεχνολογίες που ενσωματώνει.

«Στόχος μας με το νέο Fiat 500e ήταν να δημιουργήσουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με ψυχή, του οποίου τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά εκφράζουν την ιταλική προσέγγιση στο στυλ. Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό προϊόν, μια δήλωση του ιταλικού πνεύματος και της δημιουργικότητας της Fiat. Η κατάκτηση του Red Dot Award αποτελεί τεράστια τιμή για όλη την ομάδα που δούλεψε στον σχεδιασμό του αυτοκινήτου» δήλωσε ο Klaus Busse, επικεφαλής σχεδιασμού της FCA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι το μοντέλο θα προσφέρεται ως cabrio και hatchback. Αρχικά είναι διαθέσιμο στην ειδική έκδοση «La Prima», περιλαμβάνοντας στον εξοπλισμό από ζάντες diamond-cut 17 ιντσών έως full LED φώτα, οικολογικό δέρμα στο εσωτερικό, οθόνη αφής 10,25 ιντσών, το πακέτο ADAS με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και λειτουργία αυτόνομης κίνησης Επιπέδου 2.

Οι μπαταρίες χωρητικότητας 42kWh εξασφαλίζουν αυτονομία 320 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP. Μέσω ταχυφορτιστή 85kW μπορεί να φορτίσει σε ποσοστό 80% σε 35 λεπτά, ενώ για διαδρομή 50 χλμ. η φόρτιση διαρκεί μόλις 5 λεπτά.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης