Μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στον χώρο του σχεδιασμού κατέκτησε το επαναστατικό πρωτότυπο Centoventi της ιταλικής φίρμας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το concept της Fiat έλαβε το βραβείο «Red Dot Award 2019», έναν από τους σπουδαιότερους τίτλους παγκοσμίως. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε σχετική εκδήλωση στη Σιγκαπούρη, με την κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από 21 κορυφαίους designers και ακαδημαϊκούς να εκθειάζει την εταιρεία και το όχημα για το εμπνευσμένο σχέδιο.

Με μία αντισυμβατική προσέγγιση, το Centoventi προσεγγίζει το θέμα της ηλεκτροκίνησης με ένα πρωτοποριακό επιχειρηματικό μοντέλο. Το αυτοκίνητο έχει μία βασική δομή και από εκεί και πέρα μπορεί να προσαρμοστεί απόλυτα στις ανάγκες του χρήστη. Τα αξεσουάρ στο εσωτερικό -από το ντουλαπάκι μέχρι τον πίνακα οργάνων και τα καθίσματα- μπορούν να προστεθούν και να αφαιρεθούν πολύ εύκολα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίστοιχα, η εξωτερική εμφάνιση μπορεί να «ντυθεί» με διαφορετικές επιφάνειες και χρώματα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Η ελευθερία της επιλογής με το Fiat Concept Centoventi προχωρά ένα βήμα παραπέρα χάρη στην πρωτοποριακή αρχιτεκτονική των μπαταριών που του επιτρέπουν να έχει αυτονομία από 100 έως 500 χιλιόμετρα.

Ο Olivier François, πρόεδρος της Fiat, δήλωσε εξαιρετικά περήφανος για την κατάκτηση του Red Dot Award, υποστηρίζοντας ότι το όχημα εκφράζει το όραμα της μάρκας για μία «δημοκρατική» ηλεκτροκίνηση που δεν περιορίζεται στο αστικό περιβάλλον και παράλληλα αποτυπώνει τη φιλοσοφία «Less is more», δηλαδή λιγότερο ογκώδες, λιγότερο ακριβό, με χαμηλότερο βάρος, περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης και απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης