Η πέμπτη γενιά του δημοφιλούς supermini της γαλλικής εταιρείας βρίσκεται προ των πυλών. Οι μηχανικοί και σχεδιαστές της Renault εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να δημιουργήσουν το επόμενο best seller.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούργιο Clio εθεάθη πλήρως καμουφλαρισμένο κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης. Αν και δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με τη σχεδίασή του, είναι βέβαιο πως ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή του τωρινού μοντέλου, έχοντας όμως εξελιχθεί στα σημεία, προβάλλοντας έναν πιο νεανικό και σύγχρονο χαρακτήρα.

Βασίζεται πάνω σε νέα αρχιτεκτονική, με τις διαστάσεις του αμαξώματος και το μεταξόνιο να είναι ελαφρώς αυξημένα. Οι χώροι για τους επιβάτες θα είναι από τους καλύτερους στην κατηγορία, ενώ ο περιορισμός του βάρους του αυτοκινήτου θα ωφελήσει τη συμπεριφορά στον δρόμο και την κατανάλωση καυσίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ριζικά αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό, με τη Renault να εστιάζει την προσοχή της στην ποιότητα των υλικών και στον τεχνολογικό εξοπλισμό. Το Clio ενσωματώνει νέο σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής  όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, καθώς και ολοκαίνουργιο πίνακα οργάνων, τιμόνι και κονσόλα.

Επίσης, το γαλλικό supermini αναμένεται να εντάξει στο τεχνολογικό του παλμαρέ σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Για την κίνηση, θα φροντίζει μία νέα γενιά κινητήριων συνόλων όπως ο 1.3 turbo και ένας νέος 1.000άρης που θα αντικαταστήσει τον 0,9 turbo. Επίσης, δεν αποκλείεται να δούμε και μία mild hybrid έκδοση με ηλεκτρικό κύκλωμα 48 volt. Όσο για τους diesel, κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί και αν θα υπάρχει κάποιο πετρελαιοκίνητο μοτέρ στην γκάμα.

Όσο για την παγκόσμια πρεμιέρα, υπολογίζεται για τον Μάρτιο του 2019, στην έκθεση της Γενεύης. Βέβαια, δεν θα είναι έκπληξη αν το δούμε προς τα τέλη της χρονιάς.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης