Δείτε για πρώτη φορά και σε βίντεο, την δημόσια εμφάνιση του ανανεωμένου Ford Focus. Η εταιρία στις αρχές του Οκτωβρίου παρουσίασε και επίσημα το facelift μοντέλο, το οποίο πλέον κλέβει τα βλέμματα των επισκεπτών της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Ζυρίχης

Με αλλαγές σχεδιαστικές και κυρίως τεχνολογικές
Επισκέπτης της Έκθεσης, ανέβασε βίντεο με το νέο Focus στην σπορτίφ έκδοση ST Line, στο οποίο φαίνονται όλες οι αλλαγές που δέχθηκε σε σχεδίαση αλλά και τεχνολογίες. Τραπεζοειδής νέα μάσκα με μαύρη κυψελοειδή σχεδίαση, πλαϊνές ποδιές και πίσω αεροτομή, είναι τα κυριότερα highlights που τραβούν τα αρχικά βλέμματα. Περνώντας στο εσωτερικό, αμέσως ξεχωρίζει η μεγαλύτερη οθόνη αφής 13.2 ιντσών η οποία πραγματοποιεί και ασύρματες ενημερώσεις αλλά και σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κινητήρες είναι εξοπλισμένοι με ήπιο υβριδικό σύστημα EcoBoost Hybrid 

Όσον αφορά στα μηχανικά σύνολα, ο μικρότερος κινητήρας τον οποίο θα φορά το νέο Focus είναι ο 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος των 1,0 λίτρων με την ισχύ των 125 ή 155 ίππων. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου ή ενός αυτόματου διπλού συμπλέκτη Powershift με 7 σχέσεις. Χωρίς τον εξηλεκτρισμό του, ο 1.000άρης κινητήρας αποδίδει 100 ή 125 ίππους, χρησιμοποιώντας χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Τα μοτέρ «EcoBoost» θα επωφελούνται από το ήπιο υβριδικό σύστημα των 48 volt, για μειωμένη κατανάλωση και μικρότερες εκπομπές ρύπων. Προς το παρόν, η Ford κρατά στη ζωή τον κινητήρα diesel των 1,5 λίτρων «EcoBlue», ο οποίος αποδίδει 95 ή 120 ίππους. Αμφότερες οι δύο εκδόσεις, συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο με οκτώ σχέσεις. Το πιο σκληροπυρηνικό Focus ST, θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί χωρίς αλλαγές, τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2,3 λίτρων με τους 280 ίππους, που φορούσε και στο παρελθόν.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης