Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε το γαλλικό δίδυμο Bernard Darniche – Joseph Lambert, στον αγώνα «Εναλλακτικής Ενέργειας του Μόντε Κάρλο» με το Opel Ampera. Το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γερμανικής φίρμας ανεδείχθη νικητής μεταξύ 130 συμμετεχόντων.

Απέναντι στο Ampera παρατάχθηκαν αντίπαλοι όπως τα Renault Fluence Z.E., Tesla Roadster, Mitsubishi I-MiEV και Peugeot Ion. Τα αυτοκίνητα έπρεπε να καλύψουν 550 χιλιόμετρα, περνώντας από τις πόλεις Annecy-le-Vieux, Clermont Ferrand και Lugano, πριν τερματίσουν στο Μονακό. Τη δεύτερη ημέρα, οι ομάδες είχαν μπροστά τους μία απόσταση 272 χιλιομέτρων που οδηγούσε μέσα από το Μονακό και την κλασική διαδρομή του Ράλι Μόντε Κάρλο στις Γαλλικές Παραθαλάσσιες Άλπεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τις δοκιμές ακριβείας, έμφαση δόθηκε και στην κατανάλωση καυσίμου. Αναλογικά με το βάρος του οχήματος, τις εκπομπές CO2, την ενεργειακή πυκνότητα του καυσίμου και την κατανάλωση, οι διοργανωτές μπόρεσαν να υπολογίσουν μία συγκριτική τιμή και να συντάξουν τον πίνακα γενικής κατάταξης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης