Παρά τις προσπάθειες του γερμανικού ομίλου να υποβαθμίσει το σκάνδαλο «dieselgate», τουλάχιστον στην Ευρώπη, οι αρμόδιοι φορείς της Ιταλίας έχουν αντίθετη άποψη.

Η επιτροπή ανταγωνισμού της γείτονας χώρας, επέβαλε στο VW Group πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ για το παράνομο λογισμικό στους κινητήρες diesel. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό που μπορούσε να επιβληθεί από τον συγκεκριμένο φορέα. Η γερμανική εταιρεία απάντησε άμεσα, προσφεύγοντας στα αρμόδια δικαστήρια για την ακύρωση της απόφασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε πως, πριν λίγες μέρες, το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας κατέθεσε μήνυση κατά του ομίλου για τον ίδιο λόγο, ενώ και στη Ν. Κορέα επιβλήθηκε πρόστιμο 14,3 εκατομμυρίων ευρώ, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ.

Αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως, είναι το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild am Sonntag, περί εντοπισμού τριών νέων παράνομων μηχανισμών στον κινητήρα 3.0 TDI. Η ανακάλυψη έγινε ξανά από τους αμερικανούς και σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφορά το μοτέρ που φοράνε τα Audi Q7, VW Touareg και Porsche Macan. Οι μηχανισμοί αλλοιώνουν τη διαδικασία μέτρησης εκπομπών ρύπων, παραποιώντας τα στοιχεία. Σήμερα, θα γίνει συνάντηση μεταξύ των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ και στελεχών της VW Αμερικής. Δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί άμεσα νέο χρηματικό πρόστιμο, καθώς η ύπαρξη του παράνομου λογισμικού είναι δεδομένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, παρά το ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το γερμανικό κολοσσό, οι πωλήσεις δεν επηρεάστηκαν καθόλου. Μάλιστα, το VW Group ξεπέρασε τον όμιλο Toyota στις παγκόσμιες πωλήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2016 και βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης