Ανανεωμένο αισθητικά, με πλουσιότερο εξοπλισμό, νέα συστήματα ασφαλείας και πιο οικονομικούς κινητήρες, είναι το νέο μεγάλο SUV της VW, το οποίο αναμένεται στην Ευρώπη το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Touareg ανασχεδιάστηκε τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω τμήμα, φέρει καινούργια φωτιστικά σώματα τεχνολογίας bi-xenon από τη βασική έκδοση, νέους προβολείς ομίχλης, ζάντες 18 και 20 ιντσών, καθώς και πέντε νέες αποχρώσεις στην παλέτα των χρωμάτων.

Στο εσωτερικό, τοποθετήθηκε δέρμα υψηλής ποιότητας, νέες ξύλινες και αλουμινένιες επενδύσεις, με τους διακόπτες των λειτουργιών να είναι καινούργιοι. Ο εξοπλισμός είναι ιδιαίτερα πλούσιος, περιλαμβάνοντας εννιά αερόσακους, σύστημα πολυμέσων, ρυθμιζόμενο cruise control, αερανάρτηση και πολλά ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ευρώπη, θα προσφέρεται με τον εξακύλινδρο κινητήρα 3.0 TDI σε δύο εκδόσεις ισχύος (204 και 258 ίππους), καθώς και με τον V8 TDI των 340 ίππων. Τα δύο πρώτα σύνολα είναι προδιαγραφών Euro 6, διαθέτουν σύστημα start/stop και συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Χάρη στις αναβαθμίσεις, η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί στα 6,6 και 6,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, αντίστοιχα, με τις εκπομπές ρύπων να είναι στα 174 και 178 γρ./χλμ.

Διαθέσιμη θα είναι η υβριδική έκδοση, που εφοδιάζεται με τον V6 TSI κινητήρα και ηλεκτρικό μοτέρ. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 380 ίππους και 590 Nm ροπής, με τη μέση κατανάλωση να είναι στα 8,2 λτ./100 χλμ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης