Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Τη Δευτέρα 25 Μαΐου θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της κορεατικής φίρμας στην Τσεχία (HMMC) η παραγωγή του ανανεωμένου μικρομεσαίου hatchback.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το i30 έχει φρεσκαριστεί αισθητικά, διαθέτοντας νέα τρισδιάστατη γρίλια στη μάσκα, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, νέες ζάντες 16 και 17 ιντσών, καθώς και τρία καινούρια χρώματα για το εξωτερικό αμάξωμα (Dark Night, Silky Bronze και Sunset Red).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα συνεχίσει να διατίθεται σε εκδόσεις Hatchback, Fastback και Wagon, με το πακέτο N-Line να περιλαμβάνει πιο σπορτίφ στοιχεία και επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως διαχύτη, διπλές απολήξεις της εξάτμισης, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και ζάντες 18 ιντσών.

Σημαντικά αναβαθμισμένο είναι το εσωτερικό με τους Κορεάτες να καλύπτουν τις επιφάνειες με ανώτερης ποιότητας υλικά, να τοποθετούν ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη αφής 10,25 ιντσών συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay, ασύρματο phone mirroring, πλοήγηση, εφαρμογές συνδεσιμότητας και ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου.

Ο εξοπλισμός είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, όπως αποφυγή συγκρούσεων κατά την όπισθεν (Rear Collision-avoidance Assist), διατήρηση στο μέσο της λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Following Assist) και προειδοποίηση κατά την εκκίνηση του προπορευόμενου οχήματος στο φανάρι (Leading vehicle Departure Alert).

Όσον αφορά στους κινητήρες, ο τρικύλινδρος 1.0 T-GDI των 120 ίππων μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά και με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, καθώς και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Mild-hybrid σύστημα φέρει στάνταρ ο 1.6 diesel με τους 136 ίππους, όπως και ο νέος 1.5 T-GDI απόδοσης 160 ίππων.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης