Του Λουκά Παπαλάμπρου

Με ένα εντυπωσιακό μοντέλο που διακρίνεται για τα σπορτίφ χαρακτηριστικά, τις υψηλές επιδόσεις και τις προηγμένες τεχνολογίες, έκανε ντεμπούτο στην παγκόσμια αυτοκινητιστική σκηνή η νέα μάρκα Polestar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σουηδική φίρμα, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε πλήρως από τη Volvo, παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο στη Σαγκάη. Ονομάζεται Polestar 1 και ανήκει στα τετραθέσια πολυτελή Gran Tourer Coupe. Βασίζεται στην μεταβλητή αρχιτεκτονική SPA, την ίδια δηλαδή με το S90, υιοθετώντας τη φιλοσοφία του μεγάλου premium sedan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Polestar, το αυτοκίνητο έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου από τους εξειδικευμένους μηχανικούς της και θα είναι το μόνο υβριδικό με τα σήματα της νέας φίρμας. Τα υπόλοιπα πέντε που θα κυκλοφορήσουν μεταξύ 2019 και 2021 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.

Το Polestar 1 έχει μήκος 4,5 μέτρα με το εσωτερικό να είναι 2+2 θέσεων. Ενσωματώνει όλα τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και πληθώρα εφαρμογών. Το plug-in hybrid σύνολο αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ και έναν κινητήρας βενζίνης, με την απόδοση να αγγίζει τους 600 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής.

Μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 150 χιλιόμετρα, χάρη στην υψηλής χωρητικότητας μπαταρία ιόντων-λιθίου.  Το λανσάρισμά του έχει προγραμματιστεί για το 2019, ενώ την ίδια χρονιά θα δούμε και το Polestar 2.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, η Volvo και η ιδιοκτήτρια Geely, ανακοίνωσαν ότι θα επενδύσουν 640 εκατομμύρια ευρώ  για την ανάπτυξη της Polestar, με τον κινεζικό κολοσσό να δημιουργεί παράλληλα ένα προηγμένο εργοστάσιο παραγωγής στην πόλη Chengdu.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης