Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η νέα γενιά του best seller SUV της ιαπωνικής φίρμας πολύ σύντομα θα βρίσκεται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων. Η κατασκευή του αυτοκινήτου έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Σάντερλαντ στην Αγγλία και σταδιακά θα αρχίσει η διανομή των μονάδων στις αγορές της Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την παραγωγή του καινούριου Qashqai, η Nissan επένδυσε 400 εκατομμύρια λίρες στις εγκαταστάσεις που διαθέτει στη Βρετανία. Οι βασικές επενδύσεις περιλαμβάνουν μια πολύ μεγάλη γραμμή πρέσας και ανακύκλωσης σκραπ που φέρει την ονομασία Cyclone και 117 νέα ρομπότ για το Body Shop του εργοστασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς το 2007, το ιαπωνικό SUV σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ήταν το αυτοκίνητο του Ηνωμένου Βασιλείου που έφτασε πιο γρήγορα το ένα εκατομμύριο, τα δύο εκατομμύρια και τα  τρία εκατομμύρια μοντέλα στην παραγωγή.

Από το Σάντερλαντ έχουν εξέλθει περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια μονάδες, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τρίτο της παραγωγής στην ιστορία του εργοστασίου και το 1/5 στο σύνολο των οχημάτων που κατασκευάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2007. Με απλά λόγια, το Qashqai είναι το μοντέλο με τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής επί Βρετανικού εδάφους.

Θυμίζουμε ότι, οι παραγγελίες για το αυτοκίνητο έχουν ανοίξει και στην Ελλάδα, με τις τιμές να ξεκινούν από 24.490€.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το νέο Nissan Qashqai έφτασε στην Ελλάδα με τιμές από 24.990 ευρώ

Δείτε αναλυτικά τον εξοπλισμό του νέου Nissan Qashqai

Το πρωτοποριακό στοιχείο του νέου Nissan Qashqai

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης