Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Οι πρώτες μονάδες του αμιγώς ηλεκτροκίνητου SUV της βαυαρικής φίρμας βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής. Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive (BBA) στη Shenyang της Κίνας και από εκεί θα εξάγεται σε όλες τις αγορές του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θεωρούνται από τις πιο προηγμένες παγκοσμίως. Πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα, υιοθετούν «έξυπνες» μεθόδους παραγωγής και εφαρμόζουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εργοστάσιο της BBA πραγματοποιούνται ενδελεχείς και αυστηρές δοκιμές ελέγχου, από την μπαταρία μέχρι το ολοκληρωμένο όχημα, ώστε η BMW iX3 να παρέχει εγγυημένη ασφάλεια. 128 δοκιμές μηχανικών μερών και 994 δοκιμές λειτουργικότητας λογισμικού (software testing) διασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα της μπαταρίας σε όλο τον κύκλο ζωής.

Επιπλέον 140 λειτουργικά τεστ αξιολογούν τη συμπεριφορά του οχήματος σε όλα τα πιθανά σενάρια, όπως κατά επιτάχυνση, σε ιδιαίτερες οδικές συνθήκες και κακοτράχαλους δρόμους. Ως αποτέλεσμα, η BMW iX3 είναι κατάλληλη για κάθε είδους δρόμο και πληροί τις υψηλές απαιτήσεις διαφορετικών οδηγικών συνθηκών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η iX3 αναμένεται στην ελληνική αγορά στις αρχές του 2021. Οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει στη χώρα μας, με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 67.900 ευρώ.

Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από έναν υψηλής ενεργειακής απόδοσης ηλεκτροκινητήρα ισχύος 286 ίππων και 400 Nm ροπής, ο οποίος λαμβάνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 80 kWh. Η αυτονομία, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, αγγίζει τα 459 χιλιόμετρα, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 6,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία υποστηρίζει μονοφασική φόρτιση έως 7,4 kW και τριφασική έως 11 kW. Μέσω παροχής 150 kW μπορεί να αναπληρώσει το 80% της ενέργειας σε 34 λεπτά. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το καλώδιο δημόσιας φόρτισης, ενώ για πρώτη φορά διατίθεται και το καλώδιο οικιακής φόρτισης «Flexible Fast Charger».

Στάνταρ είναι και η νέα γενιά του λειτουργικού ID7, που επιτρέπει ασύρματες (over the air) ενημερώσεις όλων των συστημάτων του οχήματος.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης