Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η 6η γενιά του γερμανικού hatchback βρίσκεται προ των πυλών. Το νέο Opel Astra θα μπει τις επόμενες μέρες στην παραγωγή, με τις παραδόσεις να ξεκινούν αρχικά από τη Γερμανία, πριν από τα τέλη του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πρώτη φάση το καινούριο Astra θα διατίθεται με τους γνωστούς κινητήρες 1.2 βενζίνης και 1.5 diesel απόδοσης 110 και 130 ίππων αντίστοιχα. Επίσης θα υπάρχουν και δυο plug-in hybrid εκδοχές με 180 και 225 ίππους. Τα μηχανικά σύνολα συνδυάζονται είτε με μηχανικό εξάρι κιβώτιο, είτε με το αυτόματο 8άρι. Οι επαναφορτιζόμενες εκδόσεις με την ηλεκτρική αυτονομία των 56 χιλιομέτρων φέρουν αποκλειστικά το EAT8.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση Astra-e, θα λανσαριστεί το 2023, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Στοιχεία σχετικά με το ηλεκτρικό σύνολο και τις προδιαγραφές δεν δόθηκαν. Το πιο πιθανό είναι να τοποθετηθεί ο ηλεκτροκινητήρας των 136 ίππων του Corsa-e και η μπαταρία με την αυτονομία των 330 χιλιομέτρων, αν και δεν αποκλείεται να δούμε μια μεγαλύτερης ενεργειακής χωρητικότητας μπαταρία για περισσότερη ελευθερία κίνησης.

Το αυτοκίνητο διακρίνεται για τη μοντέρνα εμφάνισή του, το λιτό, ευρύχωρο και άκρως σύγχρονο εσωτερικό, το μεγάλο πορτμπαγκάζ, τις πολυάριθμες τεχνολογίες και το ταμπλό Pure Panel με τις δύο ψηφιακές οθόνες διαστάσεων 10 ιντσών του πίνακα οργάνων και του συστήματος infotainment.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ενθουσιάζει το νέο Opel Astra

Το ανανεωμένο Opel Grandland είναι πιο φθηνό στην Ελλάδα απ΄ ό,τι στη Γερμανία

Με ποιο αυτοκίνητο η Opel ξεκίνησε την κατασκευή των συμπαγών οχημάτων

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης