Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η ιαπωνική φίρμα ανανέωσε την γκάμα των κινητήρων του «βασιλιά» των SUV, προσθέτοντας δύο εξαιρετικά σύνολα που διακρίνονται για την απόδοση και την οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Qashqai είναι με διαφορά το Νο1 αυτοκίνητο στην κατηγορία του σε όλη την Ευρώπη και ένα από τα πιο καλοπουλημένα μοντέλα στο σύνολο. Περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια οδηγοί το έχουν επιλέξει για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, σπάζοντας κάθε ρεκόρ πωλήσεων.

Τα πλεονεκτήματα του Qashqai είναι η εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής, η ποιότητα κατασκευής, η οδική συμπεριφορά, η ευρυχωρία και οι οικονομικοί κινητήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Νοέμβριο ωστόσο, το best seller SUV θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα με τον καινούργιο 1.3 TCe βενζίνης. Το μοτέρ αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Mercedes και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος. Η πρώτη αποδίδει 140 ίππους και 240 Nm ροπής και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ η ισχυρότερη 163 ίππους και 260 Nm ροπής και φέρει προαιρετικά το αυτόματο διπλού συμπλέκτη.

Τον Δεκέμβριο θα λανσαριστεί στη χώρα μας η αναβαθμισμένη εκδοχή του diesel 1.5 dCi. Το συγκεκριμένο μοτέρ αποδίδει πλέον 115 ίππους και 260 Nm ροπής, διαθέτει λειτουργία overboost και προσφέρει καλύτερες επιδόσεις.

Φυσικά, αμφότεροι καλύπτουν πλήρως τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων Euro 6d και το πρωτόκολλο WLTP.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης