Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ακόμη πιο δυναμικό, με ένα εντυπωσιακό εσωτερικό, πληθώρα τεχνολογιών, αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2, αποδοτικούς κινητήρες και plug-in hybrid σύνολο, το Jeep Compass βρίσκεται προ των πυλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ριζικά αναβαθμισμένο μεσαίο SUV της Jeep αναμένεται στη χώρα μας τις αμέσως επόμενες μέρες. Οι τιμές του και όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Αυθεντικό Jeep

Απόλυτα ικανό σε όλες τις συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και περιγράφεται ως νέο, το Compass είναι ουσιαστικά ανανεωμένο, καθώς πατάει στην ίδια πλατφόρμα με το αυτοκίνητο που κυκλοφορεί και υιοθετεί τη γνωστή αισθητική. Το μόνο ολοκαίνουριο στοιχείο στο μοντέλο είναι η καμπίνα, η οποία σχεδιάστηκε από την αρχή. Εκδόσεις από 130 έως 240 ίππους.

Ως ένα αυθεντικό 4X4 SUV, συνδυάζει τα περιπετειώδη χαρακτηριστικά με την πρακτικότητα, τη φινέτσα και την άνεση. Στο εμπρός τμήμα κυριαρχεί η κλασική μάσκα με τις επτά κάθετες γρίλιες και τα νέας γενιάς φώτα full LED. Οι μεγαλύτεροι προφυλακτήρες, τα νέα σχέδια των ζαντών, το τραπεζοειδές σχήμα των φτερών και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος ενισχύουν την αίσθηση στιβαρότητας και δυναμισμού.

 

Δύο σκαλιά πάνω

Το εσωτερικό του Compass σχεδιάστηκε από την αρχή.

Αν υπήρχε κάτι στο οποίο υπολειπόταν το Compass σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ήταν το εσωτερικό. Οι άνθρωποι της Jeep το γνώριζαν και αποφάσισαν να το αναδιαμορφώσουν πλήρως.

Το σαλόνι του μοντέλου είναι πιο premium, φινετσάτο και τεχνολογικά προηγμένο. Οι καθαρές γραμμές και τα υψηλής ποιότητας υλικά συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κομψού εσωτερικού που αποπνέει διακριτική πολυτέλεια. Η αναβαθμισμένη εργονομία και ο απόλυτα σύγχρονος σχεδιασμός συνδυάζονται με το σύστημα πολυμέσων UConnect 5, το οποίο -εκτός των άλλων- προσφέρει ασύρματη λειτουργία mirroring με συσκευές κινητών τηλεφώνων, ταυτόχρονη σύνδεση δύο συσκευών, αλλά και συμβατότητα με δίκτυα 5G.

Μπροστά από τον οδηγό υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών και στην κεντρική κονσόλα οθόνη 8,4 ή 10,1 ιντσών, ανάλογα την έκδοση.

Το πακέτο υποβοήθησης ADAS ενσωματώνει κάθε σύστημα, από αυτόματο φρενάρισμα, έως αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, ενεργό cruise control, διατήρηση της ταχύτητας και της πορείας, ακόμα και δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 2.

 

 Κινητήρες βενζίνης, diesel και υβριδικό

Διαθέσιμο σε πέντε εκδόσεις εξοπλισμού.

Το ανανεωμένo Compass εφοδιάζεται με μια ευρεία γκάμα κινητήρων που καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro 6D-Final, αλλά και με το Plug-in Hybrid σύνολο. Στη βάση βρίσκεται ο 1.300άρης turbo, ο οποίος προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 130 και 150 ίππους. Στους diesel υπάρχει ο 1.6 Mutlijet με τους 130 ίππους και τα 320 Nm ροπής.7,2 λίτρα αποθηκευτικών χωρών στην κονσόλα.

Όσον αφορά στο επαναφορτιζόμενο σύστημα, συνδυάζει τον 1.3 κινητήρα βενζίνης με έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας -ανάλογα με την έκδοση- από 190 έως και 240 ίππους, δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για 50 χιλιόμετρα, εκπομπές CO2 από 44 έως 47 γρ./χλμ και τετρακίνηση.

Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πέντε εξοπλιστικών πακέτων (Sport, Longitude, Limited, S και 80th Anniversary).

Οι τιμές θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Επιβλητική όψη και έντονος δυναμισμός.

Πλήρως ψηφιακός ο πίνακας οργάνων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι τιμές του Jeep Gladiator στην Ελλάδα

Πρεμιέρα για το ηλεκτρικό Jeep Wrangler

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης