Ένας μετά τον άλλο, οι μεγάλοι κατασκευαστές ετοιμάζονται να λανσάρουν στις ευρωπαϊκές αγορές τα πρώτα αμιγώς ηλεκτροκίνητα επαγγελματικά οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή του καινούργιου e-Crafter για την Ελλάδα. Το όχημα είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον καθώς δεν εκπέμπει ρύπους, κινείται ελεύθερα σε όλες τις ζώνες κυκλοφορίας των μεγαλουπόλεων και έχει αυτονομία 173 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με έρευνα της Volkswagen και αφού αξιολογήθηκαν 210.000 οδηγικά προφίλ από 1.500 πελάτες της, οι επαγγελματίες οδηγοί διανύουν καθημερινά με το van τους, από 70 έως 100 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει πως, το e-Crafter καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες προσφέροντας κορυφαία πρακτικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όχημα σχεδιάστηκε ώστε να έχει ένα βέλτιστα τοποθετημένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εξοικονόμηση χώρου με την τοποθέτηση της μπαταρίας ιόντων λιθίου στο κάτω μέρος του οχήματος. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η πλήρης αξιοποίηση της χωρητικότητας φορτίου των 10,7 τ.μ. και του ύψους των 2.590 χιλιοστών.

Το ίδιο ισχύει και για άλλες σημαντικές διαστάσεις, όπως το πλάτος (1.380 χλστ.) και το ύψος του διαμερίσματος φόρτωσης (1.861 χλστ.). Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 970 κιλά, ανάλογα με την διαμόρφωση της παραγγελίας του πελάτη.

Ο ηλεκτροκινητήρας του e-Crafter είναι ενσωματωμένος στο εμπρός μέρος. Αποδίδει 136 ίππους (100 kW)  και ροπή 290 Nm. Η ισχύς μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονής σχέσης σχεδιασμένο ειδικά για επαγγελματικά οχήματα.

Η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από δίκτυο συνεχούς ρεύματος 40 kW σε ποσοστό 80% σε μόλις 45 λεπτά. Αντίθετα, από φορτιστή εναλλασσόμενου ρεύματος ισχύος 7,2 kW, φορτίζεται στο 100% εντός 5 ωρών και 20 λεπτών.

Όπως όλα τα Crafter, έτσι και η ηλεκτρική έκδοση, κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στη Września (Πολωνία). Η τελική συναρμολόγηση των ηλεκτρικών εξαρτημάτων πραγματοποιείται στο βασικό εργοστάσιο της μάρκας στο Ανόβερο.

Οι τιμές, η διαθεσιμότητα και ο χρόνος παράδοσης των οχημάτων στη χώρα μας, θα ανακοινωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης