Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η ισχυρότερη εκδοχή της νέας γενιάς του best seller μοντέλου της Volkswagen μετρά αντίστροφα τον χρόνο για το λανσάρισμα στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καινούριο Golf R τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας του μικρομεσαίου hatchback. Τροφοδοτείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του 2.0 TSI κινητήρα, αποδίδοντας 320 ίππους και 420 Nm ροπής. Τα 0-100 έρχονται σε 4,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα (270 χλμ./ώρα με το προαιρετικό πακέτο R-Performance).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Golf R διαθέτει προηγμένη τετρακίνηση με σύστημα ελέγχου κατανομής ροπής στον πίσω άξονα, γνωστή ως 4MOTION με R-Performance Torque Vectoring. Η ισχύς δεν κατανέμεται μόνο μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα, αλλά και ανεξάρτητα, μεταξύ των δύο πίσω τροχών. Αυτό καθιστά δυνατή την αύξηση της ευελιξίας του αυτοκινήτου, ειδικά στις στροφές.

Σε παγκόσμια πρώτη, η τετρακίνηση του Golf R συνεργάζεται μέσω του Vehicle Dynamics Manager (VDM) με το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό (XDS) και τον δυναμικό έλεγχο πλαισίου (DCC), επιτυγχάνοντας ακρίβεια και πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. 

Σε συνδυασμό με το πακέτο R-Performance, που συνοδεύεται με μία αντεστραμμένη πίσω αεροτομή για έξτρα κάθετη δύναμη στον πίσω άξονα, και ζάντες 19 ιντσών, το hot hatch διαθέτει εκτός των γνωστών προφίλ οδήγησης (Comfort, Sport, Race και Individual), δύο επιπλέον προφίλ, τα Special και Drift.

Στο «Special», όλες οι παράμετροι του κινητήριου συστήματος έχουν σεταριστεί για το Nordschleife του Nürburgring για ταχύτερους γύρους. Στο «Drift» ανοίγει ένα εντελώς νέο επίπεδο δυναμικής οδήγησης, με τις παραμέτρους για τον έλεγχο του ESC (αλλαγή σε ESC Sport) και την κατανομή ισχύος μέσω του συστήματος τετρακίνησης να επιτρέπουν στο Golf R να ολισθήσει ελεγχόμενα, κάνοντας την εμπειρία πίσω από το τιμόνι ακόμα πιο διασκεδαστική.

Το νέο Golf R αναμένεται στη χώρα μας το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ανακοινώνονται από την Kosmocar-Volkswagen λίγο πριν την έναρξη των πωλήσεων.

 

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα και πόσο στη Γερμανία το νέο VW Golf GTI;

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης