Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Έπειτα από τέσσερα χρόνια στην αγορά, το μικρό SUV της γερμανικής φίρμας φρεσκαρίστηκε αισθητικά, απέκτησε πιο σύγχρονες τεχνολογίες και τους πιο αποδοτικούς κινητήρες, με στόχο να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά την εμπορική του πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο all-rounder χαρακτήρας του Q2 παραμένει αναλλοίωτος. Το μήκος του είναι ελαφρώς αυξημένο (4,21 μέτρα), με το πλάτος και το ύψος να παραμένουν στο 1,79 και 1,54μ. αντίστοιχα. Χάρη στη χαμηλότερη μάσκα τύπου Singleframe και τον διαχύτη, το αυτοκίνητο δείχνει πιο δυναμικό και πλατύ.

Στις εκδόσεις advanced και S  line, οι σχεδιαστικές γραμμές παραπέμπουν στο Audi Sport quattro. Οι προβολείς LED διατίθενται στάνταρ, ενώ οι Matrix LED περιλαμβάνονται στα έξτρα. Η παλέτα των χρωμάτων έχει εμπλουτιστεί με πέντε νέες αποχρώσεις, οι οποίες συνδυάζονται με έντονα διακοσμητικά στο κάτω τμήμα του αμαξώματος: μαύρο στη βασική έκδοση, μανχάταν gray στην advanced και χρώμα του αμαξώματος στην S line.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό συναντάμε το Audi virtual cockpit με διαγώνιο έως 12,3 ίντσες και MMI navigation plus με οθόνη 8,3 ιντσών. Λειτουργία μέσω περιστροφικού κουμπιού στην κεντρική κονσόλα (MMI touch) ή μέσω φωνητικού ελέγχου. Επίσης είναι διαθέσιμο το Audi phone box με και χωρίς λειτουργία φόρτισης, καθώς και το Bang & Olufsen Premium Sound System, με 14 μεγάφωνα και ισχύ 705 watt, μοναδικό στα compact SUV.

Όσον αφορά στις ταπετσαρίες, το υλικό μικροϊνών Dinamica αντικαθιστά το Alcantara, ενώ πολλές είναι οι δυνατότητες εξατομίκευσης. Τα σπορ καθίσματα, η βοηθητική θέρμανση, η ηλεκτρική πίσω πόρτα, ο κοτσαδόρος και το πακέτο ambient φωτισμού είναι προαιρετικά.

Στους κινητήρες, υπάρχουν τρεις TFSI και δύο TDI. Όλοι συμμορφώνονται με το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6 AP, με τους diesel να διαθέτουν τεχνολογία διπλής δόσης AdBlue για περιορισμό των εκπομπών NOx.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον 1.5 βενζίνης με τους 150 ίππους και τα 250 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή το αυτόματο S tronic 7 και ενσωματώνει λειτουργία απενεργοποίησης κυλίνδρων. Το σύστημα τετρακίνησης quattro προσφέρεται σε ορισμένες εκδόσεις.

Οι επιλογές για ζάντες και ελαστικά ξεκινούν από τις 16 ίντσες και το 205/60 ως μέγεθος ελαστικού. Στην κορυφή της σειράς υπάρχουν ζάντες 19 ιντσών από την Audi Sport με ελαστικά 235/40. Τρία νέα σχέδια ζαντών ολοκληρώνουν την γκάμα.

Τα συστήματα υποβοήθησης του Q2 προέρχονται απευθείας από τα μεγάλα SUV της μάρκας. Ανάμεσα σε αυτά είναι το Audi pre sense με ραντάρ για να σκανάρει την περιοχή μπροστά από το αυτοκίνητο προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα ή να μειωθεί η σοβαρότητά τους, η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, το adaptive cruise assist, το οποίο διατίθεται σε συνδυασμό με το MMI navigation plus, και η τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης.

Το ανανεωμένο Audi Q2 αναμένεται στην Ελλάδα προς το τέλος του έτους. Οι τιμές θα ανακοινωθούν λίγο πριν την άφιξη του μοντέλου.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης