Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η ιταλική φίρμα παρουσίασε επίσημα τη νέα, crossover έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου της γκάμας της, ένα αυτοκίνητο που διακρίνεται για τη δυναμική εμφάνιση, την πρακτικότητα του εσωτερικού χώρου και την εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Tipo Cross περιγράφεται από τη Fiat ως το ιδανικό όχημα για νέες οικογένειες που αγαπούν τις εξορμήσεις. Διακρίνεται για το στυλ του, τα περιπετειώδη χαρακτηριστικά του, τον πλούσιο εξοπλισμό και το προσιτό κόστος αγοράς και χρήσης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις, έχει μεγαλύτερο πλάτος και ύψος, ενώ χάρη στη νέα μάσκα αποκτά πιο επιβλητική εμφάνιση. Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 4 εκατοστά, οι μεγαλύτεροι τροχοί, οι ράγες οροφής και τα προστατευτικά σε θόλους και μαρσπιέ, ενισχύουν τη στιβαρή του εικόνα.

Στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη TFT 7 ιντσών, σύστημα πολυμέσων Uconnect 5 με οθόνη αφής 10,25 ιντσών, δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης mirroring μέσω των εφαρμογών  Apple CarPlay και Android Auto, καθώς και πολλές λύσεις εξατομίκευσης.

Οι χώροι παραμένουν κορυφαίοι για την κατηγορία, φιλοξενώντας με άνεση πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Όσον αφορά στους κινητήρες, συναντάμε τους diesel 1.3 και 1.6 λίτρου απόδοσης 95 και 130 ίππων αντίστοιχα, αλλά και τον πρωτοεμφανιζόμενο turbo βενζίνης 1.0 GSE T3 με τους 100 ίππους και τα 190 Nm ροπής. Όλοι καλύπτουν πλήρως τις προδιαγραφές Euro6D-Final και ξεχωρίζουν για την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τις περιορισμένες εκπομπές ρύπων.

Το νέο Tipo Cross αναμένεται στις εκθέσεις των επίσημων αντιπροσώπων της Fiat στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2021. Οι τιμές θα ανακοινωθούν πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης