Του Λουκά Παπαλάμπρου

Έπειτα από την παγκόσμια πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου ID.3 και την ανακοίνωση περί παρουσίασης άλλων πέντε αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων μέσα στο 2020, η Volkswagen είναι έτοιμη να λανσάρει μια σειρά οικιακών φορτιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά πρόκειται για τρία wallbox τα οποία θα είναι διαθέσιμα προς πώληση από τον Νοέμβριο μέσω διαδικτύου ή των επίσημων αντιπροσώπων. Μάλιστα, κατά την αγορά, η εταιρεία θα εκπαιδεύσει κάθε πελάτη για τον τρόπο λειτουργίας των φορτιστών και στη συνέχεια θα τους εγκαταστήσει στην οικία τους.

Ο βασικός τύπος του ID Charger κοστίζει 399 € και διαθέτει ενσωματωμένο καλώδιο Type 2. Έχει δυνατότητα φόρτισης 11 kW και περιλαμβάνει ασφάλεια για την προστασία της συσκευής σε περίπτωση υπέρτασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη έκδοση του φορτιστή με την ονομασία ID Charger Connect μπορεί να συνδεθεί μέσω WLAN ή LAN με το δίκτυο του σπιτιού και το smartphone του κατόχου και κοστίζει 599 ευρώ. Η κορυφαία ID Charger Pro έχει τιμή 849€ και περιλαμβάνει επιπλέον των παραπάνω, μετρητή για ακριβή καταγραφή του κόστους φόρτισης ανά κιλοβατώρα.

Όπως η βασική έκδοση, έτσι και άλλες δύο λειτουργούν στα 11 kW, φορτίζοντας το αυτοκίνητο πέντε φορές πιο γρήγορα από μία συμβατική οικιακή πρίζα.

Παράλληλα, η γερμανική εταιρεία θα επιτρέψει μέσω της εφαρμογής We Charge στους κατόχους του ID.3 να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 10.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης