Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μετά τις αναβαθμισμένες εκδόσεις της σειράς 595, η ιταλική φίρμα με σήμα τον «σκορπιό» έφερε στην Ελλάδα την κορυφαία έκδοση Esseese με τις εντυπωσιακές επιδόσεις. Από 28.000 ευρώ…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Abarth 595 Esseesse χαρακτηρίζεται από την εταιρεία έως ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο, το οποίο εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο το αγωνιστικό πνεύμα του ιδρυτή της μάρκας, Carlo Abarth.

Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με τον 1.4 Τ-Jet κινητήρα απόδοσης 180 ίππων και 250 Nm ροπής. Την «ελεύθερη» αναπνοή του μηχανικού συνόλου εξασφαλίζει το φίλτρο αέρα της BMC, το οποίο τροφοδοτεί με αέρα το στροβιλοσυμπιεστή καυσαερίων GT1446 της Garrett.

Το σύνολο συμπληρώνει η εξάτμιση της Akrapovič, που προαιρετικά είναι διαθέσιμη και με απολήξεις από τιτάνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 6,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα.

 

Αγωνιστική αίσθηση

Υπέροχα τα carbon καθίσματα της Sabelt.

Σε επίπεδο ανάρτησης τα εμπρός και πίσω αμορτισέρ FSD της KONI εξασφαλίζουν υψηλά επίπεδα πρόσφυσης, ενώ σε συνδυασμό με τα ελατήρια της Eibach στο εμπρός άξονα προσφέρουν την καλύτερη δυνατή αίσθηση στον οδηγό. Τα φρένα της Brembo φροντίζουν για την τέλεια επιβράδυνση και τα ελαστικά διαστάσεων 205/40 R17 για τη μέγιστη πρόσφυση.

Το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης προσφέρεται στα έξτρα, όπως και η ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα που προέρχεται από το 70o Anniversario.

Στο εσωτερικό η χρήση Alcantara και ανθρακονημάτων εξασφαλίζει την απαραίτητη «πολεμική» ατμόσφαιρα. Τα καθίσματα της Sabelt με κέλυφος από ανθρακονήματα προέρχονται επίσης από την εμπλοκή της μάρκας στους αγώνες, όπως και το σύστημα τηλεμετρίας Abarth Telemetry, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο σύστημα πολυμέσων του μοντέλου με την οθόνη αφής των 7 ιντσών.

Η τιμή του Abarth 595 Esseesse στην ελληνική αγορά ξεκινά από 28.000 ευρώ με το μηχανικό κιβώτιο και από 29.150 ευρώ με το αυτόματο κιβώτιο με σειριακή λειτουργία.

 

Οι τιμές των Abarth 595 στην Ελλάδα

Σε δημοπρασία το τελευταίο Abarth 124 Spider

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης