Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η νέα γενιά του εμβληματικού hot hatchback της Volkswagen είναι διαθέσιμη προς παραγγελία και στη χώρα μας. Η τιμή του Golf GTI ξεκινά από 38.850 ευρώ, τη στιγμή που στη Γερμανία είναι φθηνότερο κατά 1.240 ευρώ περίπου, ξεκινώντας από 37.607,38€.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από τον 2.0 TSI κινητήρα απόδοσης 245 ίππων και 370 Nm ροπής.Το μοτέρ  συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG7 και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα. Η αεροδυναμική του έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται στάνταρ τα πιο προηγμένα συστήματα, όπως το «Lane Assist» και το «Autonomous Emergency Braking Front Assist».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εσωτερικό, ο οδηγός έχει πρόσβαση σε έναν ψηφιακά δικτυωμένο κόσμο με οθόνες και χειριστήρια. Η Volkswagen το χαρακτηρίζει ως το πιο ψηφιακό GTI όλων των εποχών. Ολόκληρη η ηλεκτρονική αρχιτεκτονική του έχει δημιουργηθεί από το μηδέν. Η νέα γενιά λογισμικού και υλικών είναι απτή τόσο στο εσωτερικό όσο και κατά την οδήγηση του αυτοκινήτου.

Το νέο σύστημα ελέγχου «Vehicle Dynamics Manager» ρυθμίζει το ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού XDS, καθώς και την εγκάρσια δυναμική του προαιρετικά ελεγχόμενου «Dynamic Chassis Control», εξασφαλίζοντας την ιδανική ισορροπία μεταξύ της δυναμικής συμπεριφοράς και της άνεσης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης