Του Περικλή Χαλάτση

Όταν πριν από λίγες ημέρες η VW στην Ελλάδα ανακοίνωσε τις νέες τιμές διαπιστώσαμε ότι ήταν κάπως τσιμπημένες. Μετά άρχισαν να «πέφτουν» τα τηλεφωνήματα από αναγνώστες του Zougla.gr 
οι οποίοι ανέφεραν οτι οι αυξήσεις είναι τεράστιες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι περισσότεροι ισχυρίζονταν οτι η γερμανική εταιρία δεν σκέφτεται τους καταναλωτές τώρα που δεν έχουν να δώσουν αυτοκίνητα από το παγκόσμιο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους ημιαγωγούς.Είναι λάθος εκτίμηση και έχουν λάθος τοποθέτηση.

Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα με τους ημιαγωγούς. ΄Όλες οι εταιρίες, όχι μόνο οι γερμανικές,δεν μπορούν να προχωρήσουν σε παραδόσεις, αλλά καμιά εταιρία δεν λέει ποτέ ότι «δεν μας ενδιαφέρουν οι πωλήσεις η δεν μας ενδιαφέρει τι λένε οι πελάτες».

Τα αυτοκίνητα θα παραδοθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουν τα εργοστάσια. Άλλα τον Φεβρουάριο,άλλα τον Μάρτιο και άλλα τον Απρίλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τις αυξήσεις του Group V.W , έγιναν τώρα τον Οκτώβριο και προς το παρόν δεν προβλέπεται να γίνουν άλλες. Πρέπει να γνωρίζετε ακόμη οτι όλες οι αντιπροσωπείες έκαναν η θα κάνουν στο άμεσο μέλλον αυξήσεις στις τιμές των καινούριων αυτοκινήτων.

Στο ερώτημα που μας θέτουν αν η συμφωνημένη τιμή που τους είχαν δώσει και βάση αυτής έδωσαν τις προκαταβολές, θα ισχύσει, αυτό κανένας δεν μπορεί να το εγγυηθεί. Υπάρχουν εταιρίες που λένε οτι η τιμή δεν πρόκειται να αλλάξει και άλλες που δεν αποκλείουν και αυτό. Δηλαδή να υπάρχει μια μικρή αλλαγή.

Τώρα κατά πόσο θα επηρεαστούν αυτές οι παραγγελίες από τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν, κανένας δεν μπορεί να ξέρει.

Οι αυξήσεις στις τιμές της V.W

H V.W ανακοίνωσε τις νέες τιμές στα αυτοκίνητά της. Πήραμε τις τιμές που υπήρχαν στους επίσημους τιμοκατάλογους της VW τον Σεπτέμβριο και τους συγκρίναμε με αυτούς που ανακοίνωσε η εταιρία πριν από λίγα 24ωρα.

Δεν πρόκειται να σας πούμε αν οι αυξήσεις είναι λογικές η υπερβολικές. Αυτό θα το κρίνετε εσείς βλέποντας τις ενδεικτικές τιμές που θα σας παραθέσουμε.

Πάντως οι υπεύθυνοι της εταιρίας θεωρούν ότι οι αυξήσεις είναι σε λογικά πλαίσια ενώ οι υποψήφιοι τις κρίνουν υπερβολικές.

                                                                          Κατάλογος 20.9.21               Κατάλογος 11.10.21         Μεταβολή
Golf 1.0 TSI 110PS Life                                        € 20.500                                   € 22.600                    
Αυξηση 10,25% 

Golf 1.5 eTSI MHEV ACT 150PS DSG Style      € 28.200                                    € 30.350                    
Αυξηση  7,62% 

Golf GTD 2.0 TDI 200PS DSG                             € 37.430                                    € 40.400                    
Αυξηση  7,93%

Όπως γνωρίζετε στις αρχές κάθε νέας χρονιάς γίνονται στις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες οι λεγόμενες εργοστασιακές αυξήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση της VW δεν αναμένονται άλλες αυξήσεις αφού στις νέες τιμές έχουν ενσωματωθεί όλες οι αναμενόμενες αναπροσαρμογές.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας είναι καθησυχαστικοί. Υποστηρίζουν ότι δεν θα υπάρχει νέα αύξηση στις τιμές ωστόσο οι τιμές παράδοσης δεν είναι κλειστές. 

Ας μην ξεχνάμε ότι το πρόβλημα είναι γενικότερο. Όλες οι εταιρίες εκτιμούν ότι τους επόμενους μήνες θα ομαλοποιηθεί η αγορά. Κανένας όμως δεν ξέρει ακριβώς πότε θα έχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες παράδοσης.

Οι καταναλωτές –και με το δίκιο τους- είναι επιφυλακτικοί αφού φοβούνται ότι όταν θα γίνει η εισαγωγή στο αυτοκίνητό τους πριν το παραλάβουν όλο και κάποια αύξηση θα υπάρχει.

Πάντως δεν είναι λίγοι οι πελάτες που έχουν δώσει προκαταβολή οι οποίοι  ισχυρίζονται ότι αν δουν τρελές αυξήσεις θα ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους. Και φυσικά οι εταιρίες θα τα επιστρέψουν αφού η ουρά της αναμονής είναι μεγάλη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης