Του Λουκά Παπαλάμπρου

Απερίγραπτα όμορφη, εντυπωσιακά ισχυρή και απίστευτα γρήγορη. Η κορυφαία έκδοση της Ιταλίδας καλλονής προκαλεί τον θαυμασμό των απανταχού φίλων των τεσσάρων τροχών, ωστόσο μόλις 500 τυχεροί θα την κάνουν δική τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα Giulia GTA (Gran Turismo Alleggerita) εμπνέεται από τη Giulia GTA του 1965 και βασίζεται στην πρόσφατη Giulia Quadrifoglio. Θα είναι διαθέσιμη και στην πιο ακραία έκδοση GTAm και ξεχωρίζει για τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα που εξελίχθηκαν με βάση αυτά του μονοθεσίου της F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέρει έναν τεράστιο διαχύτη, μονομπούλωνες ζάντες 20 ιντσών, αυξημένα μετατρόχια κατά 50 χλστ., νέο σετ αμορτισέρ-ελατηρίων και εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic. Ειδικότερα στην έκδοση GTAm, η αεροδυναμική βελτίωση έφτασε σε ακόμα πιο προχωρημένο επίπεδο, με το αυτοκίνητο να περιλαμβάνει δύο μπάκετ καθίσματα με ζώνες έξι σημείων, roll bar, πλευρικά παράθυρα και πίσω παρμπρίζ από Lexan (ελαφρύτερο από γυαλί) και μια μεγάλη πτέρυγα από ανθρακονήματα.

Ο αλουμινένιος V6 Bi-Turbo κινητήρα των 2,9 λίτρων αποδίδει 540 ίππους, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση να επιτυγχάνονται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα. Μέσω της εκτεταμένης χρήσης ελαφρών υλικών, οι μηχανικοί κατάφεραν να μειώσουν το βάρος κατά 100 κιλά. Με συνολικό βάρος 1.520 κιλά και την αύξηση της ιπποδύναμης στους 540 ίππους, η Giulia GTAm έχει αναλογία 2,82 κιλά/ίππο προσφέροντας καταιγιστικές επιδόσεις.

Η Alfa Romeo GTA και η σκληροπυρηνική GTAm θα παραχθούν σε μόλις 500 αντίτυπα, με την ιταλική εταιρεία να υποστηρίζει ότι η εμπειρία για τον κάτοχο δεν θα περιορίζεται μόνο στην οδήγηση.

Κατά τη διαδικασία αγοράς ένας εξειδικευμένος Brand Ambassador θα συνοδεύει τον τυχερό αγοραστή, ο οποίος θα παραλαμβάνει ένα ειδικό kit που περιλαμβάνει συλλεκτικό κράνος της Bell στα χρώματα της GTA,  πλήρες αγωνιστικό σετ ρουχισμού της Alpinestars και προσωποποιημένη κουκούλα για την προστασία του αυτοκινήτου του. Επίσης θα συμμετάσχει και σε σεμινάρια οδήγησης της Alfa Romeo Driving Academy.

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης