Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV της Ford είναι ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη φέτος. Ενσωματώνει τα πιο σύγχρονα συστήματα, μεταξύ των οποίων και τη νέα γενιά της τεχνολογίας αυτοματοποιημένης οδήγησης «Co-Pilot360».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνολογία αυτή εξελίχθηκε από μια ομάδα 25 γυναικών στο Κέντρο Έρευνας και  Τεχνολογίας της Ford στο Dearborn των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ένα από τα μέλη, η Tracie Conn, συνεργάστηκε με τη NASA για πέντε χρόνια πριν ενταχθεί στους κόλπους της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου και εργάστηκε στο τμήμα που ήταν υπεύθυνο για την εξέλιξη των αλγόριθμων και των αισθητήρων του «Co-Pilot360» της νέας Mustang Mach-E.

Συνολικά, η Ford έχει αξιοποιήσει τα τελευταία χρόνια τις γνώσεις και δεξιότητες περισσότερων από 3.000 νέων εργαζομένων – ανάμεσά τους και εκείνες πολλών γυναικών – στους τομείς της πληροφορικής, στα συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης, τις πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης και τη μηχανική εκμάθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λειτουργίες του Co-Pilot360 της Mustang Mach-E:

25 γυναίκες εξέλιξαν το σύστημα αυτοματοποιημένης οδήγησης

Ένα πακέτο προηγμένων τεχνολογιών υποστήριξης του οδηγού, το οποίο μεγιστοποιεί την ασφάλεια αλλά και την απόλαυση στην οδήγηση, είναι διαθέσιμο στο ηλεκτρικό SUV.

Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring: Διατηρεί αυτόματα μία άνετη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και βοηθά στη διατήρηση του οχήματος στο κέντρο της λωρίδας. Το σύστημα μπορεί να ακινητοποιήσει πλήρως το όχημα σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας και να το επανεκκινήσει εκ νέου.

Active Park Assist 2.0: Προσφέρει πλήρως αυτοματοποιημένους ελιγμούς στάθμευσης σε παράλληλους και κάθετους χώρους, πιέζοντας απλά ένα μπουτόν.

Pre-Collision Assist με Auto Emergency Braking: Μπορεί να ανιχνεύει πεζούς και δικυκλιστές στην πορεία του οχήματος, οι οποίοι ενδεχομένως σκοπεύουν να διασχίσουν το δρόμο, και ενεργοποιεί τα φρένα εάν ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση και ο οδηγός δεν αντιδράσεις στις προειδοποιήσεις.

Lane-Keeping System με Blind Spot Assist: Παρακολουθεί το τυφλό σημείο του οδηγού για οχήματα που πλησιάζουν από πίσω και μπορεί να εφαρμόσει ελαφρά δύναμη στο τιμόνι για να προειδοποιήσει τον οδηγό και να τον αποθαρρύνει να αλλάξει λωρίδα εάν ανιχνεύσει επικείμενη σύγκρουση.

 

Η Mustang Mach-E GT επιταχύνει σαν supercar

H Ford σού φορτίζει την μπαταρία εντελώς δωρεάν

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης