Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η ιστορική βρετανική φίρμα επέστρεψε μετά από 60 χρόνια στο πρωτάθλημα της Formula 1 και για να το γιορτάσει δημιούργησε μια ειδική έκδοση του sportcar της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Vantage F1 Edition όπως ονομάζεται, θα είναι διαθέσιμη τόσο σε coupe όσο και σε cabrio αμάξωμα. Τροφοδοτείται από τον V8 4.0 twin turbo της AMG αποδίδοντας 535 ίππους και 685 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, το οποίο έχει ρυθμιστεί για ταχύτερες αλλαγές.

Επεμβάσεις έχουν γίνει σε ανάρτηση, αμορτισέρ και τιμόνι, ενώ βελτιωμένη είναι και η ακαμψία του πλαισίου. Η συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις στροφές είναι υποδειγματική, ενώ σε πολύ υψηλές ταχύτητες παράγει επιπλέον 200 κιλά κάθετης δύναμης χάρη στα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα.

535 ίπποι και 685 Nm ροπήςΕκτός από την τεράστια σταθερή πτέρυγα πίσω, εντύπωση κάνουν οι τροχοί 21 ιντσών. Οι υποψήφιοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο νέων αποχρώσεων του μαύρου και του λευκού για το αμάξωμα, καθώς και του πράσινου «Racing Green» με το οποίο είναι βαμμένο το μονοθέσιο των Vettel και Stroll.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το λανσάρισμα της Aston Martin Vantage F1 Edition θα ξεκινήσει τον Μάιο, με την τιμή στη Μεγάλη Βρετανία να ξεκινά από 142.000 λίρες και στη Γερμανία από 162.000 ευρώ.

Σε τρία αποκλειστικά χρώματα

Υπέροχη η cabrio εκδοχή της Vantage F1

Δεν λείπουν τα σχετικά λογότυπα από το αμάξωμα

 

Το Αυτοκίνητο Ασφαλείας της Formula 1 στα χέρια της Aston Martin

Το μεγάλο αφεντικό δοκιμάζει την εξωτική Valkyrie των 1.176 ίππων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης