Στο πλαίσιο της σταδιακής μετάβασης προς την ηλεκτροκίνηση και τον περιορισμό των εκπομπών CO2 μέσα στις πόλεις, η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά 20 νέα plug-in hybrid οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αυτοκίνητα είναι ήδη έτοιμα και θα τα δούμε στους δρόμους μέχρι το τέλους του έτους. Οι επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις καλύπτουν όλη την γκάμα της Mercedes, από την A-Class, έως τις GLA, GLE και S-Class και φέρουν το λογότυπο EQ Power.

Τα οχήματα τεχνολογίας plug-in hybrid έχουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα και αυτό δεν είναι άλλο από την αλληλοσυμπλήρωση του ηλεκτροκινητήρα με τον συμβατικό κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο οδηγός δεν έχει το άγχος της αυτονομίας, ούτε αν το αυτοκίνητό του καλύπτει τις προδιαγραφές ρύπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέσα στην πόλη, τα PHEV κινούνται χωρίς να καίνε καύσιμο χάρη στο ηλεκτρικό μοτέρ, ενώ στα μεγάλα ταξίδια φροντίζει ο βενζινοκινητήρας. Επίσης οι μπαταρίες φορτίζονται από το ιδιωτικό ή δημόσιο δίκτυο φόρτισης, όπως ακριβώς τα ηλεκτροκίνητα.

Σύμφωνα με μετρήσεις, το 90% των οδηγών διανύει στην πόλη καθημερινά λιγότερα από 50 χιλιόμετρα, ενώ τα περισσότερα ταξίδια δεν υπερβαίνουν τα 400 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι τα plug-in hybrid μοντέλα της Mercedes καλύπτουν και με το παραπάνω τις απαιτήσεις των υποψηφίων αγοραστών.

Για παράδειγμα, η A250 e η οποία συνδυάζει τον 1,33 βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδει 218 ίππους και 450 Nm, φέρει 8G-DCT κιβώτιο και μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για 77 χιλιόμετρα, αναπτύσσοντας ανώτερη τελική έως τα 140 χλμ./ώρα. Συνδυαστικά η τελική ταχύτητα φθάνει τα 235 χλμ./ώρα και τα 0-100 έρχονται σε 6,6 δευτερόλεπτα.

Η μέση κατανάλωση βενζίνης είναι μόλις στο 1,5 λίτρο ανά 100 χιλιόμετρα και η κατανάλωση ενέργειας από 14,8 έως 15.0 kWh/100 χλμ. Όσο για τις εκπομπές ρύπων δεν υπερβαίνουν τα 33-34 γρ./χλμ.

Η μπαταρία χωρητικότητα 15,6 kWh φορτίζει από υποδοχή 7,4 kW (AC) σε 1 ώρα και 45 λεπτά, ενώ μέσω ταχυφορτιστή (DC) χρειάζεται 25 λεπτά για να αναπληρωθεί το 80% της ενέργειας.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης