Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 70ής επετείου από την ίδρυσή της, η διάσημη φίρμα από τη Στουτγάρδη αποκάλυψε το όνομα και τα πρώτα στοιχεία του πρώτου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της γκάμας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξέλιξης και θα παρουσιαστεί το 2019. Ονομάζεται Taycan και ουσιαστικά πρόκειται για την έκδοση παραγωγής του εντυπωσιακού πρωτότυπου Mission E. Ανήκει στην κατηγορία των sport sedan και υιοθετεί πολλά στοιχεία από το concept, όπως τόνισε ο επικεφαλής ανάπτυξης, Stefan Weckbach.

Το όνομα Taycan μεταφράζεται σε «τολμηρό, νεαρό άλογο». Στόχος της Porsche είναι ένα φτιάξει ένα πρωτοποριακό αισθητικά και τεχνολογικά όχημα που διατηρεί όλες τις αξίες και την παράδοση της μάρκας. Το αυτοκίνητο θα τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες και θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις ισχύος – από 400 έως 600+ ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιδόσεις θα είναι εξαιρετικές, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα και τα 0-200 σε 12΄΄, με την αυτονομία να ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα. Οι μπαταρίες θα μπορούν να φορτίσουν σε ποσοστό 80% σε μόλις 15 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή 800V.

Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα J1, με τις μπαταρίες να είναι έξυπνα τοποθετημένες στο δάπεδο. Η τιμή της Porsche Taycan θα ξεκινά από τα 70.000 ευρώ περίπου στην τοπική αγορά και, φυσικά, θα φέρει τα πιο καινοτόμα συστήματα και τεχνολογίες, μεταξύ των οποίων και αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 4. 


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης