Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η ιστορία του πώς τελικά πουλήθηκε το όνομα στον Musk, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, ειδικά με το πόσο συνώνυμο έχει γίνει πλέον το όνομα Tesla όχι μόνο για την εταιρεία του Musk αλλά και για τον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων γενικότερα. Η Tesla είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο και μήνα με τον μήνα πετυχαίνει αυξημένες πωλήσεις σχεδόν σε όλες τις αγορές του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πραγματικότητα, το ίδιο το όνομα υπήρχε ήδη, και το είχε κατοχυρώσει ένας πολίτης στο Σακραμέντο. Είχε βρει το όνομα και το είχε ήδη, και ο Μασκ ήταν φυσικά αποφασισμένος να το κάνει δικό του. Αρχικά πρόσφερε στον άντρα περίπου 75.000 δολάρια, καθώς το ήθελε πολύ, αλλά ο τύπος στο Σακραμέντοδεν το διαπραγματευόταν καν.

Έτσι ο Μασκ αποφάσισε να πάρει μαζί του τον πιο συμπαθητικό, γλυκό και ευγενικό τύπο της εταιρίας να πάνε και να καθίσουν στο κατώφλι του άντρα μέχρι να του πουλήσει το όνομα. Αυτός ήταν ένας τύπος με τον οποίο ήταν αδύνατο να θυμώσεις (όπως λέει ο ίδιος) και έτσι ο Μασκ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε περίπτωση η στρατηγική να καταλήξει σε καταστροφή. Όπως αποδείχθηκε, ο Έλον είχε δίκιο και στο τέλος ο τύπος αποφάσισε να πουλήσει το όνομα Tesla.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με όλα όσα έχει πει και κάνει ο Musk όλα αυτά τα χρόνια, η Tesla είναι πραγματικά μια εταιρεία με ενδιαφέρον παρελθόν. Πλέον όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς πολλοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο συμμετέχουν στην κατασκευή EV. Πόσο θα αντέξει η Tesla απέναντι στα μεγαθήρια της αυτοκινητοβιομηχανίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης