Πώς θα σας φαινόταν αν μετατρέπατε το αυτοκίνητό σας σε γραφείο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021, 10:30
Πώς θα σας φαινόταν αν μετατρέπατε το αυτοκίνητό σας σε γραφείο

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης   

Πολλοί επιχειρηματίες συνηθίζουν να εργάζονται μέσα στα αυτοκίνητά τους. Όμως όχι για πολύ. Χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους από το σπίτι μέχρι το κανονικό τους γραφείο. Ειδικά αν έχει κίνηση δεν χάνουν άσκοπα τον καιρό τους.

Αυτή η διπλή χρήση έδωσε την ιδέα σε κάποιους Γιαπωνέζους να κάνουν κάτι ακόμη καλύτερο. Κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, που σε πολλές επιχειρήσεις απαγορευόταν η είσοδος στα γραφεία και όλα γίνονταν εξ αποστάσεως, η ιδέα που έπεσε στο τραπέζι ήταν άκρως δελεαστική. Με τη δικαιολογία ότι επιδιώκουν  μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, προχώρησαν στην υλοποίηση του σχεδίου. 

Το περασμένο καλοκαίρι η Nissan, σε συνεργασία με τις εταιρείες Dai Nippon Printing, Zenrin, Softbank και Kuwahara, ανέλαβε την πρόκληση να μετατρέψει το μοντέλο Elgrand σε μια κινητή αίθουσα συσκέψεων. Έτσι ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν στο ίδιο αυτοκίνητο, που έχει μετατραπεί σε γραφείο για τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Επίσης να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για τις Tele conference, να γευματίζουν συζητώντας για τη δουλειά τους και να αλλάζουν τοποθεσίες χωρίς να κουράζονται. Ουσιαστικά αυτό που θέλουν είναι ο συνδυασμός κινητού γραφείου εργασίας Elgrand (Elgrand Mobile Work Suite) με το ταξιδι.

Οι δοκιμές σε αυτή τη νέα υπηρεσία κινητικότητας συνεχίζονται ως τη λύση για την εκμετάλλευση του χρόνου και των χώρων που προσφέρουν τα ταξίδια, μετατρέποντάς τους σε κάτι χρήσιμο. 
Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, η Nissan έλαβε πολλά θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες. 

«Ήταν πολύ εύκολο στη χρήση και θα ήθελα να δω την υπηρεσία διαθέσιμη για γενική χρήση» είπε ένας από τους ενδιαφερόμενους.

 

 

Είτε βρίσκεστε σε επαγγελματικό ταξίδι είτε πηγαίνετε στο σπίτι από το γραφείο, το Elgrand Mobile Work Suite μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας κατά τη διαδρομή, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να κάνετε τα πράγματα που αγαπάτε. 
Κάποιοι σκέφθηκαν και κάτι άλλο. Να μην πληρώνουν ενοίκιο για τα γραφεία τους και να κάνουν το αυτοκίνητο μόνιμο γραφείο που μάλιστα θα κινείται ανάλογα με τα ραντεβού του ιδιοκτήτη.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021, 10:38