H εταιρεία ELegend αποκάλυψε το νέο της αυτοκίνητο το EL1, ένα ηλεκτρικό supercar που είναι εμπνευσμένο από το θρυλικό Audi Sport Quattro.

Η πρώτη του εμφάνιση του EL1 έγινε το 2021. Το φαρδύ επιβλητικό EV, κατασκευάζεται στην Βαυαρία . Χρησιμοποιεί ανθρακονήματα και ζυγίζει 1.680 κιλά, ενώ η μπαταρία των 90 kWh αποδίδει περίπου 800 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το EL1 κάνει τα 0-100 χιλιόμετρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, ενώ η αυτονομία του φτάνει τα 390 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής θα κατασκευαστούν 30 μοντέλα και η αξία του καθενός φτάνει το 1 εκατομμύριο ευρώ. 

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει και άλλα μοντέλα – το EL2 και το EL3. Η ELegend έχει προφανώς οριστικοποιήσει «μια αύξηση κεφαλαίου». Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης θα βοηθήσουν την εταιρεία «να εξασφαλίσει την περαιτέρω ανάπτυξή της», με επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των λάτρεις του ράλι και του αυτοκινήτου, καθώς και υποψήφιους πελάτες.

Ο επικεφαλής Marcus Holzinger, δήλωσε:
«Είμαστε σε καλή οικονομική θέση και συνεχίζουμε να οδηγούμε με συνέπεια την ανάπτυξη της τεχνικής μας πλατφόρμας. Έχοντας αυτό υπόψη, η εταιρεία «θα ήθελε να δημιουργήσει περαιτέρω επενδυτικές ευκαιρίες» για να τη βοηθήσει να κατασκευάσει περισσότερα αυτοκίνητα».
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης