Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Το νέο Honda Civic Type R έχει ήδη καθιερωθεί ως ένα όχημα υψηλών επιδόσεων, ξεπερνώντας τον προκάτοχό του FK8 σε πολλούς βασικούς τομείς. Έχει ήδη καταφέρει να σημειώσει ρεκόρ γύρου στην Suzuka της Ιαπωνίας. Η βελτιωμένη οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου συμβάλλει σε αυτήν την εξαιρετική απόδοση, αλλά ένα ερώτημα παραμένει: είναι τώρα αρκετά γρήγορο για να νικήσει τα γρήγορα τετρακίνητα χάτσμπακ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να απαντήσει στην ερώτηση, το Carwow από το Ηνωμένο Βασίλειο συγκέντρωσε μερικά από τα πιο γρήγορα hatchback για έναν συναρπαστικό αγώνα drag. Απέναντι στο Honda Civic Type R βρίσκονται τα Volkswagen Golf R 20 Years, Audi S3, Mercedes-AMG A35 και BMW M135i – όλα τροφοδοτούνται από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων, όπως το Civic Type R, αλλά κινούνται και από τους τέσσερις τροχούς.

•    Το VW Golf R 20 Years είναι η πιο ισχυρή έκδοση του Mk8 Golf R, με 328 ίππους και 420 Nmροπής. Ζυγίζει 1.480 κιλά, καθιστώντας το μια σχετικά ελαφριά επιλογή.
•    Το Audi S3 είναι επίσης ένα σπορ hatchback που αποδίδει 306 ίππους και 400 Nm ροπής. Είναι ελαφρώς βαρύτερο από το Golf R, με βάρος 1.500 κιλά.
•    Η BMW M135i είναι ένα άλλο ισχυρό hatchback που αποδίδει 302 άλογα και 450 Nm ροπής. Ζυγίζει 1.525 κιλά.
•    Η Mercedes-AMG A35 έχει παρόμοιες προδιαγραφές με τις BMW και Audi, με 302 άλογα και 400 Nm ροπής, ζυγίζοντας 1.555 κιλά.
•    Τέλος, το Honda Civic Type R εδώ αποδίδει 324 hp άλογα και 420 Nm ροπής. Είναι το ελαφρύτερο αυτοκίνητο μεταξύ των συγκρίσεων, με βάρος 1.429 κιλά.

Προφανώς, το Civic Type R βρίσκεται σε μειονεκτική θέση με το σύστημα μετάδοσης κίνησης στους μπροστινούς τροχούς και το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Είναι όμως αρκετές οι βελτιώσεις στο μοντέλο νέας γενιάς για να του δώσουν μια ευκαιρία μάχης ενάντια στους αντιπάλους του AWD; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης