Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στην αύξηση της παραγωγής του ηλεκτροκίνητου compact SUV προχωρά η κορεατική εταιρεία, καθώς η ζήτηση για το μοντέλο στην Ευρώπη αυξάνεται με εντυπωσιακούς ρυθμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε η Hyundai, η διαθεσιμότητα του Kona Electric στη Γηραιά Ήπειρο θα τριπλασιαστεί το επόμενο διάστημα. Από τον Μάρτιο, το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται και στο εργοστάσιο της Τσεχίας, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο παράδοσης στους πελάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Kona Electric είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Στη βασική, ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 135 ίππους και 395 Nm ροπής, λαμβάνει ενέργεια από μπαταρίες χωρητικότητας 39 kWh και η αυτονομία αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον νέο κύκλο οδήγησης WLTP (Worldwide Harmonized Light‐Duty Vehicles Test Procedure).

Στη δεύτερη έκδοση ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 ίππους και την ίδια ροπή, αλλά έχει μπαταρίες 64 kWh. Η αυτονομία σε αυτήν την περίπτωση φθάνει τα 470 χιλιόμετρα και οι επιδόσεις είναι σαφώς καλύτερες. Για μία πλήρη φόρτιση χρειάζεται 6 και 9 ώρες και 40 λεπτά αντίστοιχα, ενώ με τη χρήση ταχυφορτιστή 100 kW ανακτά το 80% της ενέργειας σε 54 λεπτά.

Σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις, το ηλεκτρικό SUV έχει καλύτερη αεροδυναμική, φέρει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, καινούρια μάσκα με μικρότερες αντιστάσεις για τον αέρα και νέες ζάντες 17 ιντσών. Διατίθεται σε 21 αποχρώσεις για το εξωτερικό αμάξωμα και με διχρωμία στην οροφή.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών, το προηγμένο head-up display, η νέα κεντρική κονσόλα με επιπλέον διακόπτες για το κιβώτιο ταχυτήτων και το ηλεκτρικό σύστημα, καθώς και η κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων 7 ή 8 ιντσών.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης