Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Εξελίχθηκε με βάση τα αγωνιστικά οχήματα, είναι ικανό να κινηθεί με ασύλληπτες ταχύτητες στις πίστες, υιοθετεί τα πιο ακραία χαρακτηριστικά και μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερο στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμαστε στην κορυφαία έκδοση της Lamborghini Huracan, ένα αγωνιστικού τύπου supercar που αναπτύχθηκε από το τμήμα Squadra Corse και φέρει την ονομασία STO, δηλαδή Super Trofeo Omologata.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Huracan STO ανήκει στις street-legal κατασκευές. Με λίγα λόγια είναι ένα race car με άδεια χρήσης για το δημόσιο οδικό δίκτυο. Φέρει ένα σπέσιαλ αεροδυναμικό πακέτο με φουλ carbon στο αμάξωμα που περιορίζει το βάρος της στα 1.339 κιλά. Διαθέτει αεραγωγούς στο καπό, μεγάλη εισαγωγή στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα, ρυθμιζόμενο splitter, εισαγωγή αέρα στην οροφή, τεράστια πίσω πτέρυγα και διαχύτη.

Στόχος των ανθρώπων της ιταλικής φίρμας ήταν να αυξήσουν στο μέγιστο την κάθετη δύναμη που ασκείται στις υψηλές ταχύτητες και να διαχειριστούν τη ροή αέρα. Οι ζάντες είναι από μαγνήσιο και τα ελαστικά εξελίχθηκαν αποκλειστικά για το αυτοκίνητο από τη Bridgestone. Φυσικά, δεν λείπουν τα κεραμικά φρένα CCM-R της Brembo και τα αμορτισέρ MagneRide 2.0.

Το εσωτερικό είναι «πολεμικό» με μπάκετ carbon καθίσματα, ζώνες τεσσάρων σημείων, επενδύσεις alcantara σε τιμόνι και ταμπλό και ανθρακονήματα σε κάθε επιφάνεια. 

Για την κίνηση φροντίζει ο γνωστός V10 5,2 λίτρων κινητήρας απόδοσης 640 ίππων και 565 Nm ροπής. Το 7άρι αυτόματο κιβώτιο πραγματοποιεί αστραπιαίες αλλαγές, με τα 0-100 να έρχονται σε 3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 σε 9΄΄ και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 315 χλμ./ώρα.

Χάρη στο σύστημα τετραδιεύθυνσης και τα βελτιωμένα μηχανικά μέρη, η Huracan STO διατηρεί εκπληκτικό ρυθμό ακόμη και στις πιο απαιτητικές πίστες. Στρίβει με αξιοθαύμαστη ακρίβεια και η απόκριση στο γκάζι είναι πιο άμεση από ποτέ. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα (STO για χρήση στον δρόμο, Trophy για γύρους στην πίστα και Rain για ολισθηρά τερέν).

Η εμπορική πορεία του εντυπωσιακού street legal της Lamborghini θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2021. Όσο για την τιμή, ορίστηκε στα 249.412 ευρώ, χωρίς τους φόρους κάθε χώρας.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης