Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Χαρακτηρίζεται ως το κορυφαίο τετράτροχο παραγωγής στην πολύχρονη ιστορία της φημισμένης γερμανικής μάρκας, ένα θαύμα της αυτοκίνησης που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την αγωνιστική ομάδα της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από χρόνια εξέλιξης, η Project One είναι έτοιμη να αποκαλυφθεί. Οι μηχανικοί της Mercedes-AMG πραγματοποιούν τις τελικές δοκιμές του υπέροχου hypercar απόδοσης άνω των 1.000 ίππων, με τον Lewis Hamilton να λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα ανάπτυξης.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 κλήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξή του. Όπως ανέφερε ο ίδιος, συμμετείχε στην εξέλιξή του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Project One είναι το πιο γρήγορο και ακριβό μοντέλο της φίρμας με σήμα το αστέρι. Τροφοδοτείται από το ίδιο υβριδικό σύνολο που είχε η W06 των Hamilton και Rosberg του 2015, συνδυάζοντας τον V6 1.6 Turbo κινητήρα με δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα ηλεκτρικό turbo και σύστημα KERS, επιτυγχάνοντας θερμοδυναμική απόδοση 43%. Η συστοιχία μπαταριών είναι ίδια με αυτή που υπάρχει στο μονοθέσιο της F1, αλλά περιέχει περισσότερες κυψέλες και ζυγίζει 100 κιλά, περίπου.

Η μονάδα ισχύος είναι αρκετά πολύπλοκη και το προσδόκιμο ζωής υπολογίζεται στα 50.000 χιλιόμετρα. Μετά απαιτείται ανακατασκευή ή αντικατάσταση.

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 8 σχέσεων και έχει αναπτυχθεί ειδικά για την Project One. Το hypercar είναι ουσιαστικά τετρακίνητο, με τη συνολική απόδοση να ξεπερνά τους 1.000 ίππους. Ακόμη δεν υπάρχουν πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά, ωστόσο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε περίπου 2,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.   

Όλο το αυτοκίνητο είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και άλλα εξωτικά υλικά, ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία των μονοθεσίων της F1. Από carbon είναι και η καμπίνα, με τα φαντασμαγορικά καθίσματα, το κεντρικό τούνελ και το τιμόνι, να προέρχονται κατευθείαν από τους αγώνες.Φυσικά, το εσωτερικό είναι αυστηρώς διθέσιο, με το τιμόνι και τα πεντάλ να ρυθμίζονται ανάλογα το σωματότυπο του ιδιοκτήτη.

Το εντυπωσιακό όχημα θα παραχθεί σε μόλις 275 μονάδες, οι οποίες έχουν ήδη προπωληθεί έναντι του ποσού των 2.275.0000 ευρώ, χωρίς τους φόρους. Το επίσημο ντεμπούτο του θα γίνει μέσα στο 2021.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης