Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η προσιτή μάρκα της Renault παρουσίασε επίσημα τη νέα γενιά του δημοφιλούς crossover, στο πλαίσιο της έκθεσης της Φρανκφούρτης, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια και κριτικές για το αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από επτά χρόνια στην αγορά και 1 εκατομμύριο πωλήσεις, το σκληροτράχηλο Duster έρχεται πλήρως αναβαθμισμένο, προκαλώντας τον ανταγωνισμό. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τις εικόνες, το μοντέλο της Dacia είναι πιο ελκυστικά αισθητικά, χάρη στις καμπύλες γραμμές του αμαξώματος, τη νέα μάσκα, τα φώτα LED και τα χρωμιωμένα προστατευτικά κάτω από τους προφυλακτήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, το τονισμένο καπό, τα έντονα φτερά, το κεκλιμένο παρμπρίζ, οι αλουμινένιες ράγες οροφής, οι νέες ζάντες 17 ιντσών και το πορτοκαλί χρώμα Atacama Orange, προσδίδουν δυναμισμό και στιλ.

Άλματα προόδου τόσο από πλευράς design όσο και ποιότητας, έχουν γίνει στην καμπίνα του καινούργιου Duster. Στο κέντρο της κονσόλας δεσπόζει η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, ενώ ακριβώς από κάτω υπάρχει μία σειρά από διακόπτες και τα χειριστήρια του κλιματισμού. Ανασχεδιασμένοι είναι οι αεραγωγοί, ο πίνακας οργάνων είναι μεγαλύτερος και πιο ευανάγνωστος, περιλαμβάνοντας και μία ψηφιακή οθόνη TFT για τον υπολογιστή ταξιδίου.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν τη βέλτιστη άνεση σε οδηγό και επιβάτες, με τη συναρμογή να είναι εξαιρετική για τα δεδομένα του αυτοκινήτου. Σημαντικές προσθήκες έχουν γίνει σε επίπεδο εξοπλισμού, καθώς για πρώτη φορά, το μοντέλο, φέρει σύστημα αυτόματου κλιματισμού, αερόσακους τύπου κουρτίνας, σύστημα προειδοποίησης τυφλών σημείων και πολλά ακόμη.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες δεν υπάρχουν εκπλήξεις, με τα γνωστά σύνολα 1.2 TCe απόδοσης 115 και 125 ίππων και 1.5 dCi με 90 και 110 ίππους, να βρίσκονται κάτω από το καπό του Duster. Επίσης, θα είναι διαθέσιμο και σε υγραεριοκίνητη έκδοση LPG.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης