Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για απολαυστικές διαδρομές. Αυτό είναι το καινούριο sportcar της Toyota, το οποίο μετονομάστηκε σε GR86 – η πρώτη γενιά του ονομαζόταν GT86.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο εξελίχθηκε από κοινού με το Subaru BRZ. Τροφοδοτείται από έναν τετρακύλινδρο boxer κινητήρα 2,4 λίτρων απόδοσης 235 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής στις 3.700 σ.α.λ. Χάρη στην εκτενή χρήση αλουμινίου στο αμάξωμα, το βάρος έχει περιοριστεί στα 1.270 κιλά.

Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 6,3 δευτερόλεπτα. Αργότερα, θα προσφερθεί και με αυτόματο 6άρι κιβώτιο.

Από GT86 μετονομάστηκε σε GR86Σχεδιαστικά, το GR86 ακολουθεί τη φιλοσοφία του BRZ. Διαθέτει δυναμική εμφάνιση, μεγάλους αεραγωγούς, τονισμένο πίσω τμήμα και όμορφες καμπύλες. Το εσωτερικό είναι οδηγοκεντρικό, περιλαμβάνοντας σπορ καθίσματα, τιμόνι με το λογότυπο «GR», ψηφιακή οθόνη και ψηφιακά όργανα στο ταμπλό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα ευστάθειας του αυτοκινήτου ενσωματώνει πέντε ρυθμίσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στον οδηγό να το απενεργοποιήσει πλήρως όταν βρίσκεται σε πίστα. Η αυξημένη ακαμψία του αμαξώματος και οι ρυθμίσεις που έγιναν σε τιμόνι και ανάρτηση, παρέχουν μεγαλύτερη ακρίβεια και σταθερότητα στις στροφές.

Η καμπίνα είναι 2+2 θέσεων, με τα πίσω καθίσματα να αναδιπλώνονται πλήρως, δημιουργώντας έναν αρκετά μεγάλο χώρο για τη μεταφορά ακόμη και ενός ποδηλάτου ή τεσσάρων ελαστικών όπως υποστηρίζει η ιαπωνική φίρμα.

Το νέο Toyota GR86 θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία από την Ιαπωνία το φθινόπωρο. Στην Ευρώπη το περιμένουμε προς τα τέλη του έτους ή στις αρχές του 2022.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Toyota C-HR GR Sport ήρθε στην Ελλάδα και γοητεύει

Το Toyota Aygo μετατράπηκε σε crossover

Μόλις 90 τυχεροί θα αποκτήσουν αυτό το Toyota GR Supra

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης