Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης 

Πέρασαν 111 χρόνια από τότε η Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.), άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για την Ιταλική, αλλά και την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Ήταν το 1910 όταν για πρώτη φορά ακούσθηκε η Anonima Lombarda Fabbrica Automobili. Κάποιοι την αντιμετώπισαν με δυσπιστία και κάποιοι άλλοι τη στήριξαν από το πρώτο της βήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To 1918 ο μηχανικός και επιχειρηματίας Nicola Romeo αγόρασε την Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A)  και η θρυλική μάρκα ονομάσθηκε Alfa Romeo.

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου, η Alfa Romeo κλείνει 111 χρόνια ζωής και λογικό είναι οι Alfisti να το γιορτάσουν όπως άλλωστε κάνουν κάθε χρόνο.Από τις 24 έως και τις 27 Ιουνίου το επίκεντρο των εορτασμών θα είναι το Μουσείο της μάρκας στο Arese.

Στις 10 το πρωί, το τετραήμερο των εκδηλώσεων θα «ανοίξει» με μια ξεχωριστή παρέλαση στην πίστα που βρίσκεται μπροστά από το μουσείο .Το θέαμα θα είναι φαντασμαγορικό. Όλοι οι παρευρισκόμενοι θα φορούν κόκκινα ρούχα. Κόκκινη θα είναι και η μάσκα που θα τους δοθεί κατά την είσοδο τους στο χώρο του Μουσείου ακολουθώντας όλους τους κανόνες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του Covid 19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα υπάρχουν από αυτοκίνητα παραγωγής, αγωνιστικές Alfa Romeo που πρωταγωνιστούσαν στα ράλι μέχρι και τα πανίσχυρα μονοθέσια της F1.

Αρχικά οι προβολείς θα πέσουν πάνω στους πρώτους τυχερούς ιδιοκτήτες των συλλεκτικών Giulia GTA και GTAm, οι οποίοι αυτή τη σημαδιακή ημέρα ,θα παραλάβουν τα αυτοκίνητα τους. Οι  πρώτες συλλεκτικές Giulia GTA/GTAm είναι αποκλειστικά για 500 τυχερούς.

Ένα από τα χαρακτηριστικά των νέων GTA και GTAm είναι η χρήση προηγμένων υλικών, στοιχείο που έχει τις ρίζες του στην προπολεμική 8C 2300 Monza. Η φιλοσοφία συνεχίστηκε με τις θρυλικές Giulietta Sprint Veloce και Giulia Sprint GTA, στη συνέχεια με την 75 Turbo Evoluzione και σήμερα με τις νέες GTA και GTAm.

Το δώρο που θα  κάνει στους 500 ιδιοκτήτες των συλλεκτικών μοντέλων  η Alfa Romeo είναι θα τους επιτρέψει να οδηγήσουν  για πρώτη φορά τις νέες τους GTA και GTAm στην πίστα του μουσείου. Το κορυφαίο μοντέλο της Giulia, εφοδιάζεται με τον Bi-Turbo V6 βενζινοκινητήρα των 2,9 λίτρων με απόδοση 540 ίππους. 

Στην εκδήλωση θα βρίσκονται και οι οδηγοί αγώνων της Alfa Romeo Racing ORLEN, Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi. Και είναι αυτοί που ανέλαβαν να ξεναγήσουν τους Alfisti ζωντανά από το Αυστριακό Grand Prix στο μαγικό κόσμο της Formula 1 . Οι ειδικοί θα παρουσιάζουν στους παρευρισκόμενους τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Alfa Romeo, την πλούσια αγωνιστική κληρονομιά της, όσο και τις τεχνολογικές καινοτομίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης