Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ο άνθρωπος πίσω από το εντυπωσιακό αυτό σύνολο, είναι ο Steve Nichols, ένας μηχανικός αεροδιαστημικής που ήταν υπεύθυνος της ομάδας ανάπτυξης της θρυλικής McLaren M1A αλλά και του ιστορικού αγωνιστικού μονοθεσίου McLaren MP4/1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με εμφανείς λοιπόν τις επιρροές αυτές, το μοναδικής ομορφιάς νέο αυτό σύνολο, αποκτά πλαίσιο αλουμινίου ντυμένο με ανθρακόνημα, ενώ οι αεροδυναμικές λεπτομέρειες παρέχουν εξαιρετική ισορροπία αλλά και αυξημένη κάθετη δύναμη, τόσο για χρήση εντός πίστας όσο και εκτός. Ακόμα και οι τροχοί θυμίζουν την M1A, μόνο που αυτή τη φορά είναι 19 ίντσες μπροστά και 20 πίσω, με το αποτέλεσμα να είναι ένας υπέροχος φόρος τιμής στο πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο της McLaren, αλλά και σε ένα απόλυτα μοντέρνο και ικανό μηχάνημα.

Ο κινητήρας είναι LT1 V8 της Chevrolet απόδοσης 460 ίππων με αποκλειστική κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ θα υπάρχει και δεύτερη επιλογή με 520 ίππους. Για όσους πάλι νιώθουν πραγματικοί χεράδες, η κορυφαία επιλογή με τον 7 λιτρο κινητήρα 650 ίππων μπορεί να τους προσφέρει μοναδικές στιγμές. Παρά την τεράστια ιπποδύναμη, το βάρος του οχήματος είναι μόλις 900 κιλά, με αποτέλεσμα τα νούμερα των επιταχύνσεων να… τρομάζουν. Μεγάλος βοηθός το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων .

Το N1A δεν παίρνει μόνο την εμφάνισή του από τη McLaren, αλλά είναι επίσης μέρος της ιστορίας προέλευσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ξεκινήσαμε με την πρόθεση να μπούμε στην παραγωγή», λέει ο Nichols. «Ήταν μια ιδέα για την οποία ο John Minett, Διευθύνων Σύμβουλος της Nichols Cars, και εγώ μιλούσαμε για λίγο. Στο τέλος σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε κάλλιστα να φτιάξουμε ένα και να δούμε πώς έγινε. Μόλις το είδε ο κόσμος στο δρόμο, η ανταπόκριση ήταν απίστευτη. Είναι λίγο σαν το αρχικό M1A που ξεκίνησε όλη την ιστορία της McLaren. Ο Bruce McLaren το κατασκεύασε αποκλειστικά για προσωπική του χρήση. Τότε οι άνθρωποι άρχισαν να τον ρωτούν αν μπορούσε να παράγει μερικά ακόμα!».

Το Nichols N1A θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το δεύτερο τρίμηνο του 2022, με την τιμολόγηση πιθανότατα να ανακοινωθεί σύντομα. Αν και το όχημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί καλύτερα στην πίστα, θα είναι επίσης νόμιμο για τους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης