Τον άνθρωπο που απογείωσε εμπορικά τη Seat, την κατέστησε κερδοφόρα και είχε την έμπνευση να κάνει την Cupra μία ανεξάρτητη μάρκα, θεωρεί ότι είναι ιδανικός για να αναλάβει τη ηγεσία της Renault το Διοικητικό Συμβούλιο της γαλλικής φίρμας.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα μεγάλων Μέσων της Ισπανίας και της Γαλλίας, την απόφαση του Δ.Σ. έχει εγκρίνει και η γαλλική κυβέρνηση, μεγαλομέτοχος της Renault με ποσοστό 15%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Luca de Meo είναι λοιπόν ο εκλεκτός, με την εταιρεία να του έχει προτείνει τη θέση του CEO σε πρώτη φάση και εν συνεχεία τα ηνία της συμμαχίας των Renault-Nissan-Mitsubishi.

Μάλιστα, όπως λέγεται, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται στο τελικό στάδιο και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Βέβαια, η Renault έχει να ξεπεράσει ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο το οποίο δεν είναι άλλο από το VW Group. Η Seat ανήκει στον γερμανικό κολοσσό και τα ανώτερα στελέχη του group, όπως ο de Meo, καλύπτονται από πολύ ισχυρές ρήτρες που δεν τους επιτρέπουν να αποχωρήσουν τόσο εύκολα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι θα συμβεί θα το μάθουμε το επόμενο διάστημα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης