Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Ένα αυτοκίνητο που διακρίνεται για τα υψηλά επίπεδα ευρυχωρίας και πρακτικότητας, τον πλούσιο εξοπλισμό, τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας, τους αποδοτικούς κινητήρες και την εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής λάνσαρε στην ελληνική αγορά η Fiat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το νέο Tipo Cross, την πρόταση της ιταλικής φίρμας στην κατηγορία των C-Crossover. Σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, αυτή έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 40 χλστ., προστατευτικά πλαστικά, χρωμιωμένες ποδιές, νέου σχεδιασμού ζάντες, ανασχεδιασμένη μάσκα και ράγες οροφής.

Αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό, προσφέροντας εντυπωσιακά επίπεδα άνεσης στους επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών, με όγκο 440 λίτρα αποτελεί μια από τις κορυφαίες τιμές ανάμεσα στα C-SUV

Τα diesel δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας.Σημαντικά βελτιωμένη είναι η ποιότητα κατασκευής, όπως και η εργονομία. Τη διαφορά ωστόσο κάνει η οθόνη αφής 10,25 ιντσών του συστήματος πολυμέσων Uconnect5. Συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto, δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυο 5G και ασύρματου mirroring, προσφέρει σε οδηγό και επιβάτες τα πάντα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων, ο οποίος χάρη στην οθόνη TFT των 7’’ είναι και πλήρως διαμορφώσιμος. Η γκάμα των συστημάτων υποβοήθησης (ADAS) περιλαμβάνει εκτός των άλλων αυτόνομο φρενάρισμα και ενεργό cruise control.

Στους κινητήρες, υπάρχει η επιλογή του 1.000άρη turbo βενζίνης με τους 100 ίππους, του 1.6MTJ απόδοσης 130 ίππων και του 1.3MTJ των 95 ίππων και 200 Nm ροπής που καταναλώνει μόλις 4,4 λίτρα πετρελαίου ανά 100χλμ. Οι diesel εκδόσεις του μοντέλου απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Όσο για τις τιμές του Fiat Tipo Cross, χάρη στην προωθητική ενέργεια της ελληνικής εταιρείας, ξεκινούν από 17.100 ευρώ. Με την αγορά του οχήματος, ο πελάτης λαμβάνει 5 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

 

Αναλυτικά οι εκδόσεις και οι τιμές

Η πιο ελκυστική αισθητικά έκδοση του Tipo.

Βελτιωμένο σε όλους τους τομείς το σαλόνι του ιταλικού μοντέλου.

Υψηλής ευκρίνειας οθόνη που ενσωματώνει πληθώρα εφαρμογών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης