Συνήθιζε να οδηγεί τα κορυφαία supercar. Λάτρης των Ferrari και όχι μόνο. Από τότε που νοικοκυρεύτηκε όμως και έγινε πατέρας, οι προτεραιότητές του άλλαξαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον, ο Kimi Raikkonen οδηγεί μεγαλύτερα αυτοκίνητα, που χωράνε την οικογένειά του, είναι στιλάτα και σχετικά γρήγορα. Πριν λίγες μέρες, πήρε στα χέρια του την Alfa Romeo Stelvio Veloce 2.0 Turbo. Το επέλεξε σε κόκκινο χρώμα Rosso Alfa και φυσικά με σύστημα τετρακίνησης, καθώς στη Σκανδιναβία όπου κατοικεί με τη γυναίκα και τα παιδιά του, οι καιρικές συνθήκες είναι αρκετά δύσκολες τον χειμώνα.

Το ιταλικό SUV με τον δίλιτρο κινητήρα αποδίδει 280 ίππους, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο και την τετρακίνηση Q4. Καρδιά του συστήματος αποτελεί το ενεργό σύστημα κατανομής της ροπής (ATC), το οποίο αναλύει σε πραγματικό χρόνο τα επίπεδα πρόσφυσης, αλλά και τις απαιτήσεις του οδηγού ώστε να διασφαλίσει τη βέλτιστη επίδοση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Aν απαιτηθεί, μέχρι και το 50% της ροπής του κινητήρα μπορεί να μεταφερθεί σε λιγότερο από 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός διαφορικού. Η κατανομή της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες μεταβάλλεται συνεχώς με απόλυτη ακρίβεια σύμφωνα με τις συνθήκες του οδοστρώματος και τις εντολές του οδηγού.

Δείτε εδώ όλες τις προδιαγραφές της Stelvio  

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης