Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Χθες αναφερθήκαμε στην μεγαλύτερη συγκέντρωση ιδιοκτητών Mazda MX-5 που έχει γίνει ποτέ και καταχωρήθηκε στο βιβλίο Guinness με πάνω από 770 συμμετοχές. Μία από αυτές όμως ξεχώρισε περισσότερο καθώς αποτελούσε ένα restomod της 1ης γενιάς, όντας ένα μονοθέσιο speedster με μοναδικές τροποποιήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα το κίτρινο σύνολο που βλέπετε και στις φωτογραφίες διαθέτει βελτιωμένο πλαίσιο και έχει εφοδιαστεί με τον κινητήρα SkyActiv-G της τελευταίας γενιάς. Ένα μοτέρ που αποδίδει 184 άλογα και 205 Nm ροπής όντας ένας από τα αποδοτικότερα και καθαρότερα που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρία.

Το σύνολο πλέον είναι μονοθέσιο και αντλεί έμπνευση από τα Mazda Miata M Speedster (NA) του 1995 και ανάμεσα στις αλλαγές ξεχωρίζουν τα pop-up LED φώτα, το splitter, ο διαχύτης, οι μικρότερες πόρτες και φυσικά οι Enkei PRF1 ζάντες 15 ιντσών. 

Η εικόνα στο εσωτερικό απαρτίζεται από Alcantara επενδύσεις, Momo τιμόνι ενώ λάμπουν δια της απουσίας τους τόσο το σύστημα κλιματισμού όσο και το ραδιόφωνο.  Η ανάρτηση έχει χαμηλώσει, η στρεπτική ακαμψία έχει σχεδόν διπλασιαστεί ενώ η κίνηση στέλνεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 6-τάχυτο χειροκίνητου κιβωτίου και ενός μπλοκέ διαφορικού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύνολο ζυγίζει μόλις 880 κιλά και η εταιρία που το κατασκεύασε κοστολογεί την μετατροπή στα 70.000 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται και το αρχικό αυτοκίνητο.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης